Genesis Property: Românii își doresc birouri unde să aibă opțiuni de socializare

Revenirea la birou și definirea modului de lucru din viitor a schimbat percepțiile angajaților despre biroul lor. Românii își doresc birouri unde să aibă opțiuni de socializare și interacțiune atât la job, cât și în timpul liber, o tendință tot mai vizibilă și la nivel global. Astfel, pentru 77% dintre angajații români, biroul ideal trebuie să se afle într-o zonă înconjurată de spații verzi, care să le ofere facilități pentru timpul liber, arată un sondaj inițiat în 2022 de Genesis Property în rândul a 1.180 de angajați din toată țara.

„Stilul de lucru și de viață al oamenilor s-a schimbat în ultimii doi ani și a creat noi așteptări privind modul în care își desfășoară activitatea. Acum, angajații vor mai multă flexibilitate și echilibru între viața personală și cea profesională și pun mai mult preț ca oricând pe timpul lor liber. Un hub multifuncțional, cu spații de birouri și facilități conexe, devine astfel punctul de legătură între cele două dimensiuni, integrând toate activitățile care contează”, spune Maria Tudorică, Comercial Real Estate Manager în cadrul Genesis Property.

Pentru aproape 63% dintre angajați, un parc sau o zonă verde unde pot lua o pauză este principalul beneficiu pe care și-ar dori să-l aibă în apropierea biroului, în timp ce alți 51% plasează pe primul loc accesul la zone dedicate prânzului și întâlnirilor informale cu colegii. În același timp, 38% vor spații versatile unde să poată interacționa și socializa atât în timpul orelor de lucru, cât și în timpul liber. În prezent, doar 4 angajați din 10 au un spațiu verde în apropierea biroului și 3 angajați din 10 au acces la zone unde pot interacționa și socializa.

Pentru a răspunde nevoilor angajaților și tendințelor privind stilul de lucru și de viață urbană din viitor, Genesis Property transformă parcului de business Novo Park în YUNITY Park, un concept nou de real estate care va include o pădure urbană, spații de co-living și co-working, un food hall, un amfiteatru exterior de evenimente și un centru pentru conferințe, zone de divertisment și fitness și spații special amenajate pentru interacțiuni profesionale și personale. ”Prin YUNITY Park, aducem oamenii mai aproape unii de ceilalți, în cadrul unei comunități formate în jurul unor idei și valori comune”, mai spune Maria Tudorică. Proiectul este prevăzut să fie finalizat în primele trei luni din 2023, cu o investiție totală de 50 de milioane de euro.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *