Genesis Property: Procesele digitalizate de recrutare pot descalifica talente

Pe piața de recrutare încep încet încet să fie „angajați” roboți software meniți să simplifice procesele de identificare și recrutare de talente. Deși extrem de utile pentru specialiștii de HR în selecția de candidați, aceste instrumente automatizate pot însă descalifica CV-uri relevante pentru pozițiile deschise. Astfel, candidații trebuie să-și adapteze tot mai mult CV-urile la noile tendințe din recrutare, potrivit lui Teodor Stoica, HR Manager în cadrul Genesis Property.

”Orice corporație primește mii de CV-uri în decursul unui an, iar selectarea lor de specialiștii din echipa de resurse umane este un proces care durează, adesea mai mult decât timpul disponibil pentru acoperirea nevoilor operaționale ale organizației. Sistemele automatizate de selecție a candidaților reprezintă un sprijin important pentru departamentele de HR, dar pot fi în același timp un obstacol pentru unii angajați”, a spus Teodor Stoica, HR Manager la Genesis Property.

Prin urmare, CV-urile clasice trebuie să înceapă să se adapteze la instrumentele digitale tot mai întâlnire pe piața muncii, așa încât să crească rata de succes a candidaților pe parcursul procesului de selecție. În primul rând, candidații trebuie să înțeleagă cum funcționează aceste instrumente automatizate. Așa cum un text publicat online trebuie optimizat pentru motoarele de căutare – SEO, tot așa și un CV trebuie optimizat pentru a putea fi găsit și selectat de către programele de selectare a candidaților, mai consideră specialistul.

”Astfel, cel mai important aspect îl reprezintă cuvintele cheie. Acestea trebuie alese pentru a ajuta „roboții” să găsească rapid candidatul potrivit pentru respectiva poziție deschisă. Cuvintele cheie relevante trebuie să descrie rapid cele mai importante abilități și caracteristici ale persoanei, un fel de portret-robot al candidatului. Desigur, nici cealaltă extremă nu este benefică: prea multe cuvinte cheie sau alese doar cu scopul de a fi selectat de către programul de căutare pot avea efectul invers scontat”, a mai spus Stoica.

Apoi, modul în care este prezentat CV-ul trebuie să țină și el cont de noua realitate. Pe vremuri, CV-urile mai complexe și mai „colorate” puteau atrage atenția unui recrutor prin faptul că ieșeau în evidență. Acum, însă, este invers: cu cât un CV este mai simplu și mai ușor de parcurs, inclusiv de către specialiștii de HR, cu atât șansele candidatului să fie selectat pentru un interviu sunt mai mari.

Așa cum un CV trebuie să impresioneze inclusiv roboți software, la fel și angajatorii trebuie să ofere beneficii care să-i convingă pe candidații valoroși să se alăture organizației, în condițiile în care deficitul de talente este tot mai mare la nivel global. Candidații se uită tot mai mult la modul în care este proiectat spațiului de lucru, dar și la măsurile pentru sănătate.

Astfel, mai mult de jumătate dintre angajați consideră că birourile post-pandemice trebuie regândite pentru a include spații de lucru diferite, în funcție de tipul de activitate și de nevoile de colaborare. Noul proiect YUNITY Park, demarat de Genesis Property, va redefini spațiile de lucru și de viață ale viitorului, astfel încât acestea să fie adaptate nevoilor oamenilor în ceea ce privește viața la birou, dar și cea din afara orelor de program.

De asemenea, angajații au atras atenția că este nevoie și de tehnologii pentru limitarea riscurilor pentru sănătate, potrivit unui sondaj inițiat de Genesis Property. Măsurile de sănătate rămân esențiale în era chiar și după terminarea pandemiei, iar IMMUNE Building Standard™ recomandă un set complex de soluții pentru clădirile sănătoase ale viitorului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *