Genesis Property: 45% dintre angajați s-au întors deja complet la birou. Peste 70% vor să lucreze de la birou sau în sistem hibrid în 2022

România a ieșit din starea de alertă după aproape doi ani de la începerea pandemiei, iar planurile companiilor privind modul de lucru sunt legate acum de un număr tot mai mare de angajați care se vor întoarce la birou în viitorul apropiat. Aproape 60% dintre angajați spun că politica de lucru în compania unde lucrează prevede desfășurarea activității doar de la birou sau în sistem hibrid cu prezență în principal fizică, în timp ce alți aproape 30% merg la sediu când au nevoie să interacționeze cu colegii sau simt nevoia să socializeze.

„Flexibilitatea modului de lucru din ultimii doi ani a transformat fundamental viața profesională a oamenilor și relația lor cu biroul. Lucrul de la distanță a venit cu soluții la provocările pentru sănătate, dar în același timp și cu nostalgia interacțiunilor la birou de dinainte de pandemie. Oamenii vor înapoi la birou cel puțin în sistem hibrid și au nevoie de spații de lucru mai sigure pentru sănătate, adaptate modului de lucru al viitorului”, spune Ștefan Tudos, vicepreședinte Genesis Property.

Peste 70% vor să lucreze de la birou în 2022 sau cel puțin în sistem hibrid, arată un sondaj inițiat recent de Genesis Property în rândul a 1.073 de angajați din toată țara. În prezent, aproape 45% dintre angajați lucrează doar de la birou, ca urmare a politicilor companiei privind modul de lucru stabilit pentru acest an, iar alți aproape 16% trebuie să meargă săptămânal la sediu, fără ca angajatorul să impună o anumită frecvență. Cei mai mulți își doresc să lucreze alături de echipă, la birou, cel puțin trei zile pe săptămână (39,1%) și doar 3 din 10 angajați preferă în continuare lucrul de la distanță, mai arată sondajul Genesis Property.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *