Genesis Property: Un angajat din trei ia în calcul să-și schimbe jobul în 2022 din motive legate de birou și de modelul de lucru din companie

Spațiile de lucru au rămas un factor decisiv în luarea deciziilor privind alegerea locului de muncă, în contextul în care sănătatea birourilor este în continuare esențială pentru recâștigarea încrederii angajaților, iar pandemia nu dă semne că se apropie de final. Astfel, așteptările angajaților legate de spațiile de lucru rămân ridicate, iar peste o treime dintre ei spun că ar putea lua în calcul o schimbare de job în 2022 bazată inclusiv pe motive legate de siguranța biroului lor sau de sistemul de lucru planificat de angajator pentru anul viitor, arată un sondaj inițiat recent de Genesis Property în rândul a 1.100 de angajați din toată țara.

„După aproape doi ani de la începutul pandemiei, tot mai mulți români au devenit mai optimiști în ceea ce privește evoluția lor profesională, pe măsură ce campania de vaccinare a accelerat în toamna acestui an, iar o parte semnificativă s-a întors măcar parțial la birou. Astfel, aproape trei sferturi dintre angajați consideră că 2022 va aduce o evoluție favorabilă a vieții lor profesionale, un semn firesc al creșterii încrederii oamenilor în economie și în atenuarea efectelor pandemiei anul viitor”, spune Teodor Stoica, director de resurse umane în cadrul Genesis Property.

Peste 81% dintre respondenți sunt de părere că vor lucra în sistem hibrid sau doar de la birou în 2022, în timp ce doar 11% cred că angajatorul va opta ca echipa să continue să lucreze doar de acasă începând din ianuarie, deși pandemia continuă să evolueze și riscurile pentru sănătate sunt în continuare ridicate. În acest context, tot mai mulți simt nevoia ca biroul lor să se adapteze nevoilor actuale și să le ofere un cadru mai potrivit și mai sigur pentru a lucra.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *