Sondaj: Mai mult de jumătate dintre utilizatorii de carsharing din București preferă SPARK pentru că găsesc foarte ușor mașini, la un cost redus

Peste 53% dintre bucureștenii care aleg carsharing pentru a călători prin oraș preferă SPARK, serviciul de carsharing cu cea mai mare flotă de mașini exclusiv electrice, conform unui sondaj inițiat în perioada martie-aprilie de SPARK în rândul a peste 3.300 de utilizatori de carsharing. Principalele motive pentru care aceștia aleg SPARK sunt ușurința cu care găsesc o mașină disponibilă în apropiere, prețul de închiriere mai mic față de alte servicii similare și experiența mai simplă de închiriere, dar și faptul că se deplasează în oraș într-un mod responsabil față de mediu și posibilitatea de a parca gratuit în orice parcare publică.

„Închirierea unei mașini electrice pentru deplasări pe distanțe scurte în oraș a devenit din ce în ce mai populară și ne bucurăm că SPARK face parte din soluția la provocările majore din orașul, inclusiv traficul intens și poluarea. Chiar dacă mulți dintre utilizatori dețin și propriul autoturism, de multe ori ei preferă alternativa de a-și lăsa mașina personală acasă și de a închiria un vehicul electric pentru o experiență ecologică, la costuri de până la 3 ori mai mici comparativ cu cele pentru a deține o mașină similară pe combustibil. Costul lunar tipic pentru deținerea, asigurarea, combustibilul și întreținerea unei mașini convenționale este egal cu până la 275 de călătorii de cincisprezece minute folosind SPARK în fiecare lună, ceea ce înseamnă o medie de 9 drumuri pe zi. În plus, în contextul în care taxele pentru parcări cresc în București, utilizatorii SPARK nu au nici grija cheltuielilor cu parcarea, deoarece mașinile electrice pot fi parcate gratuit în parcările publice”, explică Dimitar Stoyanov, Country Manager SPARK Romania.

SPARK facilitează accesul rapid și convenabil la un mijloc de transport prin oraș prietenos cu mediul, fiind o opțiune importantă pentru pasageri în opțiunile lor de transport prin oraș. Compania, care la mijlocul anului 2020 avea 50 de mașini, și-a extins flota de aproape 10 ori, în ciuda provocărilor generate de pandemie care a dus la schimbări în obiceiurile de călătorie ale oamenilor. În prezent, SPARK este cel mai mare operator de carsharing din România, cu o flotă auto mai mare decât toți ceilalți operatori de carsharing la un loc, și intenționează să crească în continuare numărul de mașini electrice disponibile în 2021 și mai departe.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *