150.000 dintre angajații care nu au putut lucra remote au avut curse asigurate de angajator prin FREE NOW Business

free now
free now

Printre măsurile de protecție a sănătății angajaților, unele companii au optat să asigure curse gratuite prin serviciul FREE NOW Business celor care nu au putut lucra de acasă în perioada stării de urgență. Astfel, aproape 150.000 de angajați ai companiilor care au cont de business pe aplicația de taxi și ridesharing FREE NOW au beneficiat de curse plătite de angajator pentru a se deplasa între casă și birou cu riscuri minime pentru sănătate în contextul epidemiologic actual. Valoarea medie a unei curse a fost de 24 de lei, pe o distanță medie de 10 kilometri.

”Serviciile de taxi și ridesharing reprezintă o soluție mult mai sigură de mobilitate întrucât limitează contactul cu un număr mare de persoane, oferind intimitate și protecție pasagerului. De aceea, din grijă pentru angajați, multe companii au optat pentru o astfel de soluție prin care să le ofere un plus de siguranță celor care nu au putut să-și desfășoare activitatea de acasă în perioada stării de urgență”, spune Andrei Frunză, CEO FREE NOW (Clever).

”Cererea FREE NOW Business a rămas astfel la un nivel relativ constant față de aceeași perioadă din 2019, chiar dacă piața de transport alternativ a resimțit în această perioadă efectele măsurilor de izolare și distanțare socială. Segmentul își va reveni la nivelul de dinainte de izbucnirea epidemiei mai rapid decât piața în ansamblu, întrucât e de așteptat ca angajatorii să continue să ofere un astfel de beneficiu pentru siguranța echipei”, a adăugat Andrei Frunză.

Serviciul FREE NOW Business a fost lansat la începutul acestui an în România, continuând activitatea în segmentul B2B desfășurată anterior de companie prin Clever. În primele două luni din 2020, companiile au decontat curse pentru aproximativ 200.000 de angajați prin acest serviciu, cu 80% mai mulți față de aceeași perioadă a anului trecut, nivel la care FREE NOW se așteaptă să revină din toamna acestui an.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *