Erste aniversează 200 de ani de la înființare

„Nici vârsta, nici diferențele de gen, nici statutul social sau de naționalitate nu trebuie să aducă excluderi de la beneficiile oferite tuturor deponenților” – se arată în documentul de înființare al primei bănci de economii din Europa Centrală și de Est.

Fondată la Viena cu 200 de ani în urmă, pe baza acestui principiu, Erste continuă să depună eforturi pentru a face posibil progresul financiar și social pentru toate persoanele din regiunea Europei Centrale și de Est. Pe baza principiului îndrăzneț al „diseminării și asigurării prosperității”, numeroase bănci de economii au fost înființate în toată regiunea în deceniile care au urmat fondării Erste în 1819.

Sergiu Manea, CEO Banca Comercială Română: “Ne onorează să facem parte din cel mai mare grup bancar din Europa Centrala și de Est, dar suntem și mai mândri să fim parte dintr-un grup care are un scop atât de puternic de 200 de ani: indepedență financiară pentru fiecare. Astăzi, mai mult ca oricând, ne-am asumat angajamentul de a investi în educație, tehnologie și consiliere adevărată pentru a oferi noi posibilități milioanelor de clienți și întregii societăți. Investițiile noastre din prezent în educație financiară și digitalizarea băncii sunt dovezi ale ambiției noastre că putem reinventa și deschide sectorul bancar către nevoile și aspirațiile unei lumi noi”.

Prima bancă de economii de pe teritoriul României, care a fost fondată urmând aceste principii, a luat ființă în 1835 la Brașov. Astăzi, Banca Comercială Română deservește peste 3,1 milioane de clienți și este angajată într-un proces de democratizare bancară.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *