GEAC: Seniorii si tinerii au cantat impreuna, la Senior Karaoke

GEAC Senior KaraokeIn cadrul proiectului „Senior Karaoke. Cantam impreuna!”, 15 seniori si tineri recomandati de DGASPC Sector 1, CARP Omenia si SOS Satele Copiilor au lasat pentru 5 ore grijile acasa si au cantat  la clubul de karaoke, Viilor Pub.

Proiectul a aparut din nevoia de a comunica si de a ne intelege „om cu om”, indiferent de diferentele care ne despart. Muzica poate fi acel limbaj direct si sincer prin care oamenii isi pot reaminti, recastiga umanitatea.

„Nu conteaza varsta, man, chiar deloc/ Canta orice, poti canta chiar si rock/ Fii tu, asta e tot ce conteaza/ Vino si tu, ca stiu ca te cam tenteaza/ Hai, hai, hai si tu!/ Hai incearca ceva nou/ Hai, hai, hai si tu/ Hai, hai sa facem show!/ Nu-ti trebuie voce sau ureche/ Fii tu, doar fii tu la Senior Karaoke!”

Asa a debutat primul eveniment intergenerational Senior Karaoke, cu muzica si versurile de mai sus compuse special de unul dintre tinerii participanti in proiect (https://youtu.be/T_cQne680_s) – al carui vis este sa intre la Universitatea Nationala de Muzica din Bucuresti si sa cante toata viata. 

In dupa-amiaza si seara de 25 mai, s-a cantat cu pofta cam orice, din orice timp, din orice repertoriu, in orice stil, oricum ar fi – individual, in duet, in grup. S-a cantat (si recitat poezie) si in pauzele dintre cantece, in cele 3 intermezzo oferite din inima cu voce si vioara de Luiza Ghinda, actrita si absolventa a Scolii de muzica nr. 3, Buacuresti.

Proiectul este initiat de Grupul de Educatie si Actiune pentru Cetatenie (GEAC), ca o extindere a platformei Seniorul.ro, care include pana in prezent Revista Seniorul, Visele batranilor si Senior Jobs. Prin acest program, derulat in parteneriat cu Asociatia CSR Nest, organizatia intervine la nivelul a trei dimensiuni interconectate care influenteaza starea de bine si calitatea vietii seniorilor: sanatatea emotionala si psihica; securitatea financiara; sanatatea sociala.

Senior Karaoke este unul dintre cele patru proiecte castigatoare in cadrul primului apel de proiecte al programului de finantare Start ONG, la categoria 1000 – 5000 euro.

Evolutia proiectului poate fi urmarita pe pagina de Facebook, Seniorul.ro, si pe site-ul karaoke.seniorul.ro. Stirea video poate fi vizionata aici: https://youtu.be/6okClzQPiW0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *