Seniorul.ro – o platforma de servicii integrate pentru o imbatranire pozitiva

Seniorul.ro-intalnire-redactieGrupul de Educatie si Actiune pentru Cetatenie (GEAC) si Asociatia CSR Nest au lansat Seniorul.ro – o platforma de servicii integrate pentru o imbatranire pozitiva si imbunatatirea  vietii oamenilor in varsta in Romania.

Programul intervine la nivelul sanatatii emotionale si psihice, securitatii financiare si sanatatii sociale, abordate in prezent prin intermediul a trei proiecte complementare: Revista Seniorul, Senior Jobs si Visele Batranilor.

Revista Seniorul este un proiect jurnalistic cetatenesc dedicat subiectelor care privesc si problemelor care afecteaza viata oamenilor la varsta inaintata. Redactia este intergenerationala, deschisa si este formata din 17 seniori si tineri voluntari cu experiente de viata si profesionale diverse care povestesc despre „lume si viata”, imbatranire si batranete in Romania. De asemenea, Revista Seniorul mai cuprinde si articole semnate de patru organizatii neguvernamentale care deruleaza activitati si proiecte pentru seniori.

Senior Jobs este un serviciu online de intermediere pe piata muncii care sustine cresterea gradului de ocupabilitate a oamenilor de varsta adulta superioara si de varsta a treia. Senior Jobs propune o schimbare a atitudinilor sociale fata de acest segment de populatie si o regandire a politicilor nationale si de resurse umane, in contextul schimbarilor demografice fara precedent.

Finantat in 2014 – 2015 de Fondul pentru Inovare Civica (FDSC), Visele Batranilor alina oamenii in varsta vulnerabili financiar si emotional prin indeplinirea „viselor lor de o viata”. In 2014 – 2018 au fost indeplinite dorintele a 58 de seniori din 3 centre de zi (organizatii neguvernamentale) dedicate: Centrul Comunitar Ghencea (Asociatia sf. Arhidiacon Stefan), Organizatia Suedeza pentru Ajutor Umanitar Individual si Asociatia C.A.R.P. „Omenia”.
17 companii din Bucuresti si din tara, 35 de tineri voluntari si peste 100 de copii, parinti si profesori ai Scolii nr. 280 din Bucuresti au contribuit la indeplinirea acestor dorinte.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *