Audi A1 Sportback disponibil pentru comenzi, la un pret de pornire de 20.290 euro

Modelul mini cu cinci uși de la Audi este disponibil acum pentru comenzi în România, de la un pret de pornire de 20.290 euro. Sistemele de infotainment și cele de asistență, specifice automobilelor din gama de talie mare, aduc la bordul A1 Sportback conexiuni optime cu lumea digitală. Iubitorii de muzică se vor bucura de un sistem audio cu 11 difuzoare și o putere de 560 de wați.

Noul A1 Sportback are un design care iese ușor în evidență, cu note masculine și sportive. Grila Singleframe largă, poziționată la nivel jos, alături de prizele de aer insinuate lateral, domină partea din față. Designul luminilor de zi al farurilor LED, disponibile opțional, amintesc de formele dinamice ale aripilor portante din sportul nautic, așa-numitele hydrofolis. „Privirea” concentrată în jos, împreună cu segmentele în romb din zona superioară a farurilor întregesc aspectul sportiv al mașinii. Construcția șasiului asigură o manevrare agilă și o experiență sportivă de conducere. Față de suspensia standard, există opțional și o variantă de suspensie sport, mai rigidă.

Pachetele dinamice, adaptate individual pentru fiecare tip de motorizare, cuprind dotări care contribuie și mai mult la sportivitatea modelului. Sistemul de frânare al noului A1 Sportback poate fi dozat cu finețe. Asistentul de pornire din rampă, disponibil opțional, crește siguranța în pante și rampe, împiedicând rularea după oprire.

Gama de roți variază între 15 și 18 inci. Noul A1 Sportback poate beneficia opțional și de sistemul Audi drive select, utilizat pentru a alege între patru moduri de conducere – auto, dinamic, eficient și individual.

Variante de motorizare puternice

 Indiferent dacă este vorba de un drum în oraș sau de o excursie de weekend, motorul puternic din dotarea noului model transformă condusul într-o plăcere. Modelul include motoare TFSI eficiente, cu puteri de la 70 kilowați (95 CP) până la 147 kilowați (200 CP). Toate propulsoarele beneficiază de supraalimentare cu turbină, injecție directă și de filtru de particule.

Consumul combinat de combustibil al acestui model variază între 4,6 și 6 litri/100 kilometri, iar emisiile combinate de dioxid de carbon sunt între 104 și 137 grame/kilometru.

Zeci de variante de personalizare

 Gama de zece culori în care este disponibilă mașina subliniază limbajul de design ales pentru noul model Sportback. La interior, culorile benzilor de iluminare pot fi adaptate în funcție de preferințe, iar acoperișul poarte fi realizat în culori contrastante de la stâlpul A la spoiler. Tot în culori contrastante sunt disponibile carcasele oglinzilor exterioare, buzunarele laterale ale spoilerului frontal sau pragurile laterale. O noutate la acest model este structura modulară a liniilor, care permite o mai mare flexibilitate în combinarea elementelor de design de la exterior cu cele de la interior. În funcție de linia de echipare – de bază, Advanced sau S – piesele adiționale de exterior sunt executate diferit.

Mai mult loc pentru șofer, pasageri și bagaje

La interior, noul model oferă un plus de spațiu care asigură mai mult confort pentru șofer, pasagerul din față și pasagerii din spate. În lungime, A1 Sportback a crescut cu 56 de milimetri, acum mașina măsurând 4,03 metri. Lățimea de 1,74 metri a rămas aproape aceeași iar înălțimea noii generații este de 1,41 metri. Volumul portbagajului a crescut cu 65 de litri: în stare normală acesta are un volum de 335 de litri, iar cu bancheta spate rabatată ajunge la 1,090 de litri. La o înălțime de 67 centimetri și pragul de încărcare se află la un nivel confortabil.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *