Grupul Gothaer are în vedere un refocus pe piața principală din Germania

Grupul Gothaer are în vedere un refocus pe piața principală din Germania.

Gothaer Asigurări Reasigurări este subsidiara din România a Grupului Gothaer, una dintre cele mai importante companii mutuale de asigurări din Germania.

În peste 5 ani, de când activează în România, Gothaer Asigurări Reasigurări a plătit aproximativ 50 de milioane de euro în peste 32.000 de dosare de daună, respectându-și astfel obligațiile contractuale față de peste 375.000 de clienți unici, în toate liniile de afaceri, inclusiv garanții și asigurări agricole.

“Aceasta nu a fost o decizie ușoară de luat. Gothaer Asigurări Reasigurări a făcut progrese considerabile în ultimii ani, înregistrând ritmuri de creștere ridicată a volumelor de prime și având o echipă dedicată. Apreciem în mod deosebit expertiza echipei de conducere și a întregii echipe. Însă după ce am comparat evoluția pieței în ultimii ani, rezultatele atinse până acum și perspectivele pentru Gothaer Asigurări Reasigurări, a devenit clar faptul că așteptările inițiale ale Grupului Gothaer pe piața de asigurări din România vor fi dificil de atins într-o mare măsură”, explică Dr. Christopher Lohmann, Președintele Consiliului de Administrație.

Cu aproape 200 de ani de experiență în asigurări, Grupul Gothaer este asigurătorul ales de mai mult de 4.3 milioane de clienți, gestionând un portofoliu de active de peste 28 de miliarde de euro și prime brute subscrise anuale de aproximativ 4.4 miliarde euro.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *