IKEA invită oamenii de toate vârstele să redescopere joaca adevărată.

IkeaIKEA invită oamenii de toate vârstele să redescopere joaca adevărată, prin campania „Hai la joacă!”.

Aceasta se va desfasura pana pe 23 decembrie, si isi propune sa ne reaminteasca cât de vital este jocul în viața noastră de zi cu zi – nu doar pentru copii, ci și pentru adulții de toate vârstele.

Pentru a duce mai departe mesajul despre importanța jocului, magazinele IKEA din întreaga lume se vor transforma în următoarele șapte săptămâni în locuri distractive de întâlnire, unde se vor organiza activități dedicate nevoii fundamentale de joc – declarate a fi dreptul fiecărui copil prin Convenția ONU privind Drepturile Copilului.

În magazinul IKEA Băneasa, jucăriile și jocurile IKEA se vor transforma în decor pentru cei mai importanți oameni din lume: copiii. Toți experții în joacă sunt invitați în Magazinul IKEA în week-endurile din perioada 5 noiembrie-23 decembrie (orele 12:00 – 16:00), cu două spectacole captivante pentru mari și mici:

  • Traseul de Aventură – în care să exploreze provocările jocurilor și jucăriilor IKEA, cât sunt de buni atleți, dar și cât de buni sunt ca ajutoare în bucătărie, într-o cursă de 1 minut;
  • Teatru de păpuși – bazat pe povestea cărții IKEA “URANGUTAN ESTE SPERIATĂ” cu jucăriile de pluș IKEA în rolurile principale, o idee ușor de recreat și acasă.

Jocul este modalitatea cea mai naturală și mai distractivă prin care copiii își pot dezvolta abilități de bază care implică comunicarea, colaborarea, rezolvarea problemelor și creativitatea. Pe de altă parte, studiile ne arată că cei mai mulți copii din ziua de astăzi petrec mai puțin timp în aer liber decât un deținut dintr-o închisoare de înaltă securitate și că majoritatea copiilor nu știu să se joace fără ajutorul tehnologiei. Coaliția The Real Play – o nouă colaborare globală între IKEA, Unilever, Fundația Lego și National Geographic, este primul pas spre a face lucrurile mai bine. Împreună, aceste branduri globale pun accent pe importanța jocului ca factor în dezvoltarea unei vieți sănătoase și un instrument pentru abilitățile și dezvoltarea cognitivă necesare în viitor.

La nivel local, IKEA România va sprijini un proiect dezvoltat de o școală din sectorul 1 București, prin vânzarea jucăriilor de pluș din colecția SAGOSKATT. Proiectul câștigător va fi ales de angajatele și angajații IKEA România până la finalul lunii decembrie, în urma unei selecții de proiecte.

Leave a Reply

Your email address will not be published.