LIDL a fondat a doua banca de alimente din Romania

Lidl - Banca de Alimente Lidl Romania a sustinut deschiderea celei de-a doua banci de alimente din Romania ce functioneaza dupa principiile Federatiei Europeane a Bancilor de Alimente (FEBA).

Banca de Alimente din Cluj, fondata de catre Junior Chamber International (JCI), prin proiectul Food Waste Combat, este cel de-al doilea asemenea proiect din Romania in care Lidl este membru fondator, dupa Banca pentru Colectarea si Distributia Alimentelor din Bucuresti, inaugurata in 2016. Pe termen mediu si lung, pentru a creste gradul de constientizare a risipei alimentare si a combate efectele sale negative, la nivel national, Lidl Romania isi propune sa contribuie la fondarea unor banci de alimente la standarde europene si in alte orase, precum Roman, Timisoara, Craiova sau Braila.

Cristina-Hanganu-LidlPentru noi, combaterea risipei alimentare este mai mult decat o prioritate, este o responsabilitate pe care ne-o asumam. Pe langa toate solutiile pe care le-am adoptat in operatiunile noastre de business, ne bucuram ca putem contribui si la initiative care pot genera schimbari in bine in domeniul risipei alimentare la nivel de societate, cum sunt Bancile de Alimente din Cluj si Bucuresti. Bancile de alimente sunt deschise tuturor actorilor din retail si nu numai, iar pe aceasta cale lansam o invitatie catre cat mai multi agenti economici pentru a contribui la misiunea acestora prin donarea de produse sau sustinerea financiara”, a declarat Cristina Hanganu, Director de Comunicare si CSR Lidl Romania.

Aproximativ o treime din toate produsele din Romania ajung la cosul de gunoi sau sunt irosite inutil, anual. Aceasta cantitate corespunde cu circa 2.55 milioane de tone de produse alimentare, in timp ce 5 milioane de romani se afla in pragul saraciei, iar 66% din familiile din mediul rural nu isi pot asigura hrana zilnica (conform datelor FoodWaste Romania).

Intregul articol poate fi citit pe www.CSRmedia.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *