Factory by Raiffeisen Bank: Primele 27 de start-up-uri sunt gata sa iasa pe piata

Programul Factory by Raiffeisen Bank si-a ales cei 27 de antreprenori pe care ii va finanta prin creditare, cu un plafon total in valoare de 3,5 milioane de lei.

Programul a luat nastere din dorinta de a incuraja si sprijini initiativele de afaceri ale antreprenorilor la inceput de drum, pentru care optiunile de finantare sunt reduse, avand in vedere gradul de risc specific unei afaceri in primii trei ani de viata. Asadar, prin parteneriatul cu Fondul European pentru Investitii si garantiile oferite de programul COSME, Raiffeisen Bank a lansat un program de creditare online a proiectelor start-up, avand ca scop imbunatatirea pozitiei IMM-urilor nou infiintate in piata si cresterea competitivitatii in randul acestora.

„Pe langa finantare, ne-am dorit sa putem oferi antreprenorilor castigatori si know-how-ul necesar pentru a-si lansa ori dezvolta afacerile in cele mai bune conditii, astfel ca am creat un program dedicat de cinci ateliere interactive, cu specialisti in domeniu, pe tematici esentiale pentru reusita unui start-up”, a spus Vladimir Kalinov, vicepresedinte Retail Banking la Raiffeisen Bank.

A doua editie a programului Factory by Raiffeisen Bank va incepe in primul trimestru din 2019, detaliile urmand a fi publicate din timp pe platforma www.raiffeisenfactory.ro, creata special pentru a sprijini o comunitate de antreprenori la inceput de drum, atat prin programul de finantare cat si printr-o serie de resurse utile: stiri de interes, tutoriale cu antreprenori de succes, sfaturi pentru infiintarea unei firme sau dictionar de termeni din domeniul antreprenoriatului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *