Veniturile Allianz-Țiriac Asigurări au crescut cu 7,1% în primele 6 luni

Veniturile din asigurări generale și de viață ale Allianz-Țiriac în primele șase luni au depășit 650 milioane de lei, cu 7,1% peste cele înregistrate la jumătatea anului 2017.
“Din cele aproape 2.000 de daune deschise în baza asigurărilor de clădiri și bunuri în lunile mai și iunie, când s-au manifestat importante fenomene meteorologice, provocând pagube în toată țara, mai bine de 30% au avut drept cauze principale ploi torențiale, furtuni, inundații, vijelii sau grindină. Dintre acestea, aproape 80% au fost daune provocate proprietăților aparținând persoanelor fizice. În lunile iulie – august, dinamica daunelor cauzate de fenomenele meteo extreme s-a păstrat, peste 80% dintre clădirile afectate fiind locuințe, ale căror proprietari au deschis dosare de daună. Frecvența tot mai mare cu care natura se manifestă violent reprezintă un argument în plus pentru care oamenii ar trebui să ia in calcul asigurarea facultativă a locuinței și a bunurilor personale, dar și a afacerii pe care o conduc”, a declarat Adrian Moanță, director Divizie Operațiuni Daune și Regrese Allianz-Țiriac.
Asigurările facultative au fost cele care au susținut, și de această dată, dinamica pozitivă atât pe segmentul asigurărilor auto, cât și pe segmentul asigurărilor non-auto. Decalajul dintre segmentul auto și segmentul non auto se micșorează, urmând trendurile comportamentale care se manifestă atât în piața locală, cât și la nivelul pieței Europei centrale și de est, unde asigurările generale, asigurările de proprietăți, cele de viață și cele de sănătate sunt mai solicitate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *