Mobilizare majoră pentru construirea primului Spital de Oncologie și Radioterapie Pediatrică din România

Viața Mariei, a lui Alex, a lui Marius și a multor altor copii atârnă de un fir de păr. Multe luni de zile. Se face tot ce este posibil, în condițiile date. În condițiile în care în România nu există un spital în care copilul bolnav de cancer să beneficieze de toate serviciile necesare pe parcursul tratamentului necesar: servicii de terapie intensivă, chirurgie, radioterapie și chimioterapie. Este important ca toate serviciile să fie în același loc, pentru a simplifica actul terapeutic și pentru a asigura tratament multidisciplinar.
În lipsa tratamentelor corespunzătoare și aplicate la timp, dar și din cauza infecțiilor spitalicești, copiii bolnavi de cancer din România au de 2 ori mai puține șanse la viață decât cei din țările occidentale. În România, 1 din 2 copii bolnavi de cancer moare, în timp ce, în Europa, 80% dintre ei trăiesc.
În fața unor astfel de statistici, Asociația Dăruiește Viață și-a propus să mobilizeze major societatea civilă pentru a realiza cel mai ambițios proiect de responsabilitate socială: construirea Primului Spital de Oncologie și Radioterapie Pediatrică din România ultimilor 30 de ani.
Campania “Viața copiilor bolnavi de cancer atârnă de un fir de păr”, realizată de Dăruiește Viață cu sprijinul Ogilvy România, trage un semnal de alarmă asupra realității crude cu care se confruntă copiii bolnavi de cancer din România și părinții acestora. Personalități marcante din spațiul public românesc s-au alăturat acestei inițiative. Andreea Esca, Paula Herlo, Alex Dima, Gabriel Liiceanu, Tudor Chirilă, Marius Manole, Smiley, Pavel Bartoș, Florin Busuioc atrag atenția, printr-un gest simbolic, smulgerea unui fir de păr, că viața copiilor bolnavi de cancer din România atârnă de un fir de păr și că este timpul să schimbăm, om cu om, această soartă. Este timpul ca cei mari să ia atitudine pentru ca cei mici să poată avea șanse la viață.
Pe Bursa de Fericire – platforma de strângere de fonduri, poți afla mai multe despre campanie și, de ce nu, să faci și tu același gest într-un scurt video pe care să-l postezi online. Este important ca mesajul nostru să ajungă la cât mai multă lume. Și, cel mai importat, donează.
Ce va conține Spitalul „Dăruiește Viață”:
• Radioterapie: două buncăre la subsol, plus spațiile de pregătire pacienți
• Spațiu pentru un nou RMN și un nou CT, cu spații dedicate anestezierii pacientului copil
• Oncologie – ambulator și internare continuă (parter și etaj 1)
• Hemato – oncologie: saloane și 5 camere sterile (etaj 2)
• Chirurgie (etaj 3)
• Neurochirurgie (etaj 4)
• Terapie intensivă (etaj 5)
• Bloc operator cu 8 săli de operație (etaj 6)
• Număr paturi: 200
Procesul de strângere de fonduri este complet transparent, cu toate etapele și rezultatele comunicate pe Bursa de Fericire – platforma online de strângere de fonduri a Asociației Dăruiește Viață.
Stadiul proiectului poate fi urmărit constant pe pagina de facebook și pe site-ul Dăruiește Viață, în Jurnalul de Spital.

Leave a Reply

Your email address will not be published.