Studiu: București, pe primul loc în topul destinațiilor cu potențial de dezvoltare

București se află pe primul loc în topul destinațiilor din Europa cu cel mai mare potențial de dezvoltare, conform Indexului Global Mastercard de Destinații Urbane 2018.

București s-a aflat în top și anul trecut, când a fost orașul european cu cea mai mare creștere a numărului de turiști, conform Indexului Global Mastercard de Destinații Urbane 2017.

„Ne bucură și suntem mândri că București se află în topul destinațiilor europene cu cel mai mare potențial de dezvoltare, după ce, anul trecut, a fost orașul european cu cea mai mare creștere a numărului de turiști. Pe de altă parte, nu ne miră, în condițiile în care noi credem că București reușește să răspundă cu succes exigențelor pe care le au turiștii din toată lumea, devansând astfel orașe cu tradiție în circuitul turistic”, a declarat Diana Tănase Area Marketing Manager, Mastercard România.

Potențialul de dezvoltare înregistrat de București în 2018, potrivit Indexului Global Mastercard de Destinații Urbane, este de 10,7%. Datele Mastercard mai arată că București numără aproximativ 1,3 milioane de turiști care apelează la servicii de cazare, durata medie de ședere a turiștilor este de 1,6 zile, în timp ce valoarea medie cheltuită pe zi se ridică la 210 dolari.

Locul secund în clasament îi revine Lisabonei, cu un potențial de creștere în 2018 de 10,6%, iar locul trei este ocupat de Santa Cruz De La Palma, cu 9,3%.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *