Kaufland România și Asociația Climb Again: Terapie prin sport pentru copiii cu nevoi speciale

Primul centru din România de terapie prin escaladă și sport pentru copiii nevăzători sau cu dizabilități a fost deschis de Kaufland România și Asociația Climb Again. Acesta se află pe șoseaua Berceni, nr. 8 și găzduiește o sală de escaladă și aventură, săli de antrenament și spații de terapie pentru tinerii beneficiari.

,,La Kaufland România credem în șanse egale pentru toti. Prin proiectul Climb Again, ne dorim ca și copiii cu nevoi speciale să aibă parte de experiențe care să le dovedească faptul că nu există limite, că pot să depășească bariere, să experimenteze și să facă performanță. Dincolo de beneficiile fizice ale sportului, centrul de escaladă reprezintă pentru acești copii si o modalitate de a socializa. Este un pas spre autonomie, spre o viață independentă”, a declarat Anna Katharina Scheidereiter, CSR Manager, Kaufland România. 

Asociația Climb Again oferă sesiuni gratuite de terapie prin escaladă, kinetoterapie și consiliere psihologică pentru copii și tineri cu deficiențe, iar rezultatele sunt impresionante. Primii beneficiari și-au reconfigurat stilul de viață și au realizat lucruri ce păreau imposibile, fie că vorbim despre cei care se simt pregătiți să-și găsească un job, de tinerii nevăzători care și-au învins jena de a ieși în public cu bastonul sau de cei care, acum, fac performanță la competiții naționale și internaționale de paraclimbing.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *