LindyBug – primul festival internațional de swing din București

Festivalul internațional de swing LindyBug se va desfasura în perioada 5-7 octombrie, în București. Evenimentul, organizat de Swing Steps Bucharest, își propune să promoveze dansul swing în România și să ofere comunității locale oportunitatea de a evolua.

La festival sunt așteptați peste 100 de dansatori. Vor fi 8 ore de cursuri intense, 9 profesori de top, muzică live, show-uri de dans, o competiție Jack&Jill și alte surprize.

Festivalul LindyBug va debuta vineri seară cu o incursiune în universul muzicii și a dansului lindy hop prezentată de Lennart Westerlund, ​o legendă a acestui dans, după care va avea loc petrecere de deschidere, cu un concert live din partea trupei belgiene The Morning Call.

Sâmbătă și duminică, participanții vor aprofunda tainele dansului alături de profesori, iar serile vor continua să petreacă. Sâmbătă, la petrecere, voia bună va fi întreținută de muzica live a trupei The Morning Call, iar, duminică, de 2 DJ, Adrian Tudor (România) și Dimitar Anastasov (Bulgaria). Toate cursurile vor avea loc la Palatul Universul​, iar cele 3 petreceri se vor ține la Vertigo Venue​.

”Pentru noi, festivalurile, de acest fel, sunt o modalitate de perfecționare și, din acest motiv, călătorim frecvent. Însă ne-am dat seama că am putea să creăm chiar noi un festival acasă, de pe urma căruia ar putea să beneficieze întreaga comunitate din România”, a declarat Felicia Ionescu, președintele asociației și instructor Swing Steps Bucharest.

Dansul swing este inspirat din jazz și are la bază o fuziune de mișcări de jazz, foxtrot, step, breakaway și Charleston.

Swing-ul a fost un fenomen cultural în anii 20-30, după care a revenit în trend în anii 80, iar, în prezent, are mii de fani în întreaga lume. Printre cele mai cunoscute dansuri din familia swing sunt lindy Hop, charleston, balboa și collegiate shag.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *