Marsh preia JLT – Tranzacție de 5,6 miliarde dolari

Americanii de la Marsh & McLennan Companies preiau compania de asigurări Jardine Lloyd Thompson Group pentru 5,6 miliarde dolari.

“Pentru clienții noștri, pentru colegi, dar și pentru acționari, preluarea JLT aduce argumente convingătoare pentru serviciile pe care le oferim. Complementaritatea companiilor noastre creează o platformă în vederea furnizării unor servicii excepționale clienților și deschide noi oportunități pentru colegii noștri. Îi cunosc și îi apreciez pe Dominic Burke și echipa sa de management atât din perioada în care am activat ca underwriter cât și de când sunt parte a echipei MMC.Sunt convins că, urmare a acestei tranzacții, am devenit o companie cu o mai mare dinamică și mult mai puternică” a declarant Dan Glaser, Președinte și CEO al Marsh & McLennan Companies.

Odată cu finalizarea preluării, Dominic Burke, CEO al Grupului JLT se va alătura Marsh & McLennan Companies în calitate de Vice Chairman și va deveni membru al Comitetului Executiv al MMC.

„Sunt mândru de realizările JLT care se datorează colegilor, culturii și angajamentului ferm în fața clienților noștri. MMC a fost dintotdeauna unul dintre cei mai respectați competitori ai noștri și sunt convins că, împreună, suntem un grup care va reprezenta un adevărat reper pentru industria de profil” a declarat Dominic Burke, CEO al Grupului JLT.

Preluarea Jardine Lloyd Thompson Group accelerează strategia Marsh & McLennan Companies de a-și întări poziția globală în domeniile riscului, strategiei și resurselor umane. Dezvoltarea organică a JLT precum și evoluția în regiuni atractive și cu potențial vor spori capacitatea MMC de a accelera creșterea și dezvoltarea produselor existente.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *