Globalworth a înregistrat o creștere cu 135 %  a venitului operațional

Globalworth a înregistrat, în primele șase luni ale anului 2018, o creștere a portofoliului său la 920.000 de metri pătrați de suprafață totală închiriabilă (GLA). Valoarea portofoliului a ajuns la 2,1 miliarde de euro, dintre care 1,2 miliarde sunt reprezentate de activele din România și aproape 1 miliard de euro de activele din Polonia. Venitul operațional net al companiei a atins cifra de 51,7 milioane de euro, reprezentând o creștere cu 135% față de rezultatele din primul semestru al anului 2017, ca urmare a intrării pe piața din Polonia și a extinderii continue din România.

 „Globalworth a continuat să înregistreze o dezvoltare puternică în 2018, susținută prin extinderea noastră strategică în Polonia. În prima parte a anului, am devenit liderul pieței poloneze de birouri, semnând două dintre cele mai mari cinci tranzacții din 2018. Vom continua să identificăm alte posibile oportunități în aceste condiții atractive ale pieței, potrivit strategiei noastre de a ne consolida poziția de principal proprietar de birouri din Europa Centrală și de Est, prin portofoliile noastre din România și Polonia. La fel ca până acum, ne dorim să fim partenerul ales de o varietate cât mai mare de chiriași de top deja prezenți în regiune sau care își doresc să se extindă aici”, a declarat Dimitris Raptis, Deputy Chief Executive Officer și Chief Investment Officer la Globalworth.

În primul semestru al acestui an, compania a investit 276,2 milioane de euro în noi achiziții și în continuarea strategiei sale de dezvoltare. În România, compania a achiziționat 3 terenuri în București pentru viitoare clădiri de birouri, dintre care două se află în noul CBD al Bucureștiului, iar cel de-al treilea, pe bulevardul Preciziei, în imediata vecinătate a proiectului Renault Bucharest Connected din partea de vest a orașului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *