Heroes of Tech: Summit global pe teme de tehnologie pusa in slujba societatii

HeroesofTechIn perioada 8-11 octombrie va avea loc, la Bucuresti, Heroes of Tech, primul Summit global pe teme de tehnologie pusa in slujba societatii din lume.

Evenimentul, gazduit de organizatia non-guvernamentala Code for Romania, a dedicat cate o zi principalelor preocupari ale organizatiilor si companiilor de tehnologie civica de pe glob. Se incearca ca prin grupuri de lucru, paneluri si workshop-uri sa se gaseasca solutii de crestere a comunitatii de inovatori civici de pe tot globul.

Pe parcursul acestui eveniment, alaturi de voluntari Code for All din toata lumea, vor fi prezenti invitati precum Tatiana Proskuryakova, Country Manager World Bank pentru Romania si Ungaria, Bianca Escalante, Senior Manager GitHub, Kasia Odrozek, Project Manager Mozilla, William Tyner, fellow National Geographic, Jennifer Pahlka, fondator Code for America, nominalizata de revista Wired ca fiind unul dintre cei 25 de oameni care au revolutionat lumea in ultimul sfert de secol.

Code for All Global Summit este cel mai important eveniment din sfera civic tech din lume si una dintre putinele ocazii in care avem la aceasi masa experti internationali in tehnologie si in modurile in care ea ne poate ajuta sa reconstruim societatea si sa ne imbunatatim viata. E o ocazie unica pentru Romania”, a declarat Bogdan Ivanel, co-fondator Code for Romania.

Programul evenimentului este structurat astfel:

  • Ziua 1 – ”Forta tehnologiilor puse in slujba cetatenilor”: Dedicata workshop-urilor si grupurilor de lucru, aceasta zi va aborda teme precum utilizarea eficienta a datelor sau crearea unor programe deschise special gandite pentru aplicatii destinate uzului public. Cu exemple precum aplicatia pentru monitorizarea alegerilor electorale din Romania sau cercetarea olandezilor de la Fundatia pentru Cod Public din Amsterdam, ziua va aduce in prim-plan modul in care datele pot fi ”traduse” in informatie relevanta pentru cetateni.
  • Ziua 2 – ”Cum crestem impactul tehnologiilor civice”: O zi dinamica, in care sunt organizate panel-uri si sesiuni de lucru pe diferite domenii in care se construiesc aplicatii sau alte solutii tehnologice de colaborare: combaterea dezinformarii in general si a fenomenului ”fake news” in particular, explicarea legii pentru cetateni, sprijinirea valorilor democratice, reducerea efectelor devastatoare ale dezastrelor naturale, protectia mediului etc.
  • Ziua 3 – ”Civic Tech in context global”: Ziua a treia este rezervata relatiei cu autoritatile, indiferent daca vorbim de Uniunea Europeana, parteneriatele nationale sau locale. De la modul de conectare si identificare a problemelor care necesita solutii pentru cetateni pana la integrarea aplicatiilor in sistemele si procesele publice de lucru, sesiunile din aceasta zi ofera o imagine de ansamblu asupra modului in care tehnologia si sistemele publice ar putea lucra impreuna.
  • Ziua 4 – ”Cum dezvoltam tehnologiile civice intr-un mod sustenabil”: Conferinta se incheie cu o zi marcata de sesiuni de lucru practice, cu teme care tin de dezvoltarea comunitatilor de voluntari civic tech: de la strategii de atragere de fonduri si planificare de resurse pana la egalitatea de gen, comunicarea si promovarea inovatiei in acest domeniu.

Pentru mai multe detalii, click AICI

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *