Enel construiește un parc eolian de 100 MW în Mexic, de 115 milioane dolari

Grupul energetic italian Enel a demarat construcția centralei eoliene de 100 MW, Amistad II, în provincia nordică Coahuila, prin subsidiara sa de energie regenerabilă, Enel Green Power Mexic. Amistad II este primul proiect a cărui construcție va fi demarată, dintre proiectele atribuite în luna noiembrie a anului trecut în cadrul Celei de-a Treia Licitații pe Termen Lung din Mexic. Investiția totală pentru construcția centralei se ridică la aproximativ 115 milioane de dolari, sumă care este inclusă în planul strategic actual de investiții al grupului Enel.

„Demararea construcției pentru centrala eoliană Amistad II reprezintă încă o dovadă a angajamentului și succesului pe termen lung al operațiunilor noastre din Mexic și o etapă importantă care consolidează poziția de lider a Enel în sectorul energiei regenerabile din țară. Prin intermediul acestei noi centrale, vom contribui în continuare la creșterea sustenabilă a pieței de energie din Mexic, care are un potențial ridicat, datorită bogăției resurselor regenerabile din Coahuila.” spune Antonio Cammisecra, Directorul liniei de afaceri privind energia regenerabilă globală, Enel Green Power.

Amistad II, situată în Ciudad de Acuña, provincia Coahuila, este programată să intre în funcțiune în prima jumătate a anului 2020. Odată ce va fi complet funcțională, centrala eoliană va putea genera aproximativ 350 GW/h în fiecare an, prevenind emisia a 190,000 de tone de CO2 în atmosferă. Construcția centralei Amistad II se va baza pe modelul Enel al „Șantierului Sustenabil” care încorporează utilizarea rațională a resurselor prin metode precum sisteme de economisire a apei și procese de reciclare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *