Se redeschid fântânile din Piața Unirii

Fântânile arteziene din Piața Unirii se redeschid mâine cu spectacol multimedia și un concert extraordinar al Orchestrei Simfonice București. Spectacolul inaugural intitulat „Simfonia Apei” va începe la ora 20:00, la scena montantă în Parcul Unirii, pe acordurile Orchestrei Simfonice București.

De la ora 21:00, bucureștenii prezenți la eveniment vor putea asista la un adevărat regal artistic, conceput astfel încât să ducă vizitatorii într-o călătorie prin 7 lumi care vor vorbi despre România – lumea apei, a focului, a pământului, a aerului, lumea vegetală și lumea Centenarului, toate prefațate de lumea astrală.

După modernizare, începând cu data de 28 septembrie, fântânile din Piața Unirii vor oferi vizitatorilor show-uri multimedia în fiecare vineri, sâmbătă și duminică, între orele 20 și 21, atât cât vremea o va permite.  

Reabilitarea fântânilor face parte dintr-un program din fonduri proprii Apa Nova, cu o investiția inițială estimata la 7 milioane de euro. În urma modernizării celor 17 fantani de la Piața Unirii, devin un punct de atracție urbană pentru vizitatorii orașului. Toate echipamentele au fost instalate în bazinele și structurile deja existente. Abordarea a presupus un „facelift” fântânilor care au numeroase caracteristici clasice.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *