Weekend plin la Sci+Fi FEST 2018, la Biblioteca Națională

Cea de-a treia ediție a Sci+Fi FEST, festivalul de știință și imaginație organizat de Știință&Tehnică împreună cu partenerii, își așteaptă vizitatorii în zilele de sâmbătă și duminică (15-16 septembrie), la Biblioteca Națională a României, cu un program expozițional foarte diversificat și un adevărat maraton de discuții și prezentări ale celor mai noi idei inovative și proiecte de cercetare.

Festivalul se desfășoară atât în interiorul Bibliotecii Naționale, cât și în partea exterioară, în parcare,  unde sunt amenajate mai multe zone de interes pentru public. De asemenea, festivalul oferă două scene: cea principală, în Atriumul Bibliotecii Naționale, respectiv cea secundară, în spațiul expozițional exterior, dedicată editurilor și scriitorilor SF români.

În cele două zile ale Sci+Fi FEST 2018, vizitatorii au la dispoziție expoziții permanente ale diverșilor participanți, precum și ineditul Atelier al Clubului Marțienilor, unde coordonatoarea Ana Creangă va confecționa colonii spațiale împreună cu copiii, iar elevii constănțeni câștigători ai concursului NASA le vor explica celor mici cum poți să cucerești NASA.

În interiorul Bibliotecii Naționale, o serie de institute de cercetare românești prezintă experimente interactive: IFIN, ICECHIM, ICPE-CA, ISS, INOE, INFPLR, INFP, ANM. De asemenea, amatorii de roboți pot interacționa cu cei de la Auto Vortex, Robot Academy sau First Lego League, iar amatorilor de gaming PC Garage le pune la dispoziție mai multe console cu cele mai noi și în vogă jocuri.

Parteneri principali Sci+Fi FEST 2018 usunt Renovatio e-charge, Siemens, Renault și NEXT-E.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *