Trei zile ca în filme la TIFF Oradea

Festivalul Internațional de Film Transilvania își deschide astăzi porțile, pentru primul an la Oradea. Peste 30 de proiecții sunt programate până duminică, 9 septembrie, și numeroși invitați vor fi prezenți la întâlnirile cu publicul, găzduite în 4 din cele 6 spații partenere.

Prima zi de TIFF Oradea aduce în premieră în România lungmetrajul de debut al regizorului ungar Balázs Lengyel, satira de excepție ,,Lajkó: țigan în cosmos”, într-o proiecție specială open-air, la Cetate, de la ora 22:00.  Proaspăt lansat în cinema, ,,Licu”, o poveste românească, le propune spectatorilor întâlnirea față în față cu protagonistul tandrei meditații despre condiția umană. Povestea distinsă cu Marele Premiu la Festivalul DOK Leipzig va fi proiectată de la ora 16:15, la Universitatea Partium, în prezența lui Liviu Canțer.

În același loc spectatorii se pot întâlni de la 18:15 cu actorul Vlad Zamfirescu, prezent pentru proiecția ,,Secretul fericirii”, debutul său în regie. Seara se încheie la Universitatea Partium cu premiera, de la 20:45, a mult-aclamatului ,,O vară rock’n’roll”/,,Leto, un portret de excepție a scenei rock underground din Leningradul anilor ’80”, în timp ce la Sinagoga Sion regizorul Csaba Bereczki se întâlnește cu publicul la proiecția specială a celui mai nou film al său, ,,Exod de suflete”. 

Festivalul continuă sâmbătă 8 septembrie cu o proiecție de gală la Teatrul Regina Maria, în prezența actorului Dorel Vișan, invitatul de onoare a primei ediții TIFF Oradea. Seara va continua aici cu premiera Îmi este indiferent dacă în istorie vom intra ca barbari, laureat cu Marele Premiu la Festivalul de Film de la Karlovy Vary și propunerea României pentru nominalizările la categoria „Cel mai bun film străin” la Premiile Oscar 2019.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *