Românii cumpără tot mai multe spartphone-uri

Piața de smartphone-uri a înregistrat în primul semestru cea mai mare creștere din ultimii trei ani, conform unui studio realizat de Avenir Telecom. În primele șase luni ale anului, românii au cumpărat cu 40% mai multe smartphone-uri față de aceeași perioadă a anului trecut. S-au orientat către telefoane din gamele medie și de top disponibile în piață. Mai mult, și-au dorit telefoane cu o durată de viață a bateriei din ce în ce mai mare.

Anticipând aceste tendințe, Avenir Telecom a lansat la începutul acestui an seria de telefoane mobile premium Energizer, modele cu o durată mare de viață a bateriei și oferite utilizatorilor finali împreună cu accesorii de protecție, la cele mai înalte standarde de calitate.

 „Vom continua demersul început anul acesta și vom introduce în portofoliu noi modele de telefoane Energizer, în aceasta toamnă. Astfel, gama de telefoane va fi completată de opt noi modele, dintre care cinci vor fi smartphone-uri cu caracteristici de top, rezistente și de calitate, cu o durată mare de viață a bateriei, performante, cu feature-uri specifice telefoanelor high-end, dar la un preț mai bun”, spune Costin Soare, director general Avenir Telecom.

Creșterea timpului de folosire a smartphone-urilor, precum și a consumului de internet și date mobile, a influențat pozitiv vânzările de smartphone-uri, în sensul achiziției telefoanelor mai performante, ca necesitate de utilizare în activități precum gaming, streaming live, navigare pe internet la viteze 4G, socializare etc.

Totodată, dezvoltarea pieței de smartphone-uri a fost susținută și de operatorii telecom. Astfel, faptul că au dat posibilitatea utilizatorilor să achiziționeze smartphone-uri împreună cu internet 4G nelimitat, la prețuri începând cu 5 euro/lună, cum este cazul Telekom, spre exemplu, a reprezentat un alt motor important de creștere a vânzărilor de smartphone-uri.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *