Marius Puiu este noul director general al Blue Air

Blue Air, cea mai mare companie aeriană românească după numărul de pasageri transportați, are un nou director general după ce Marius Puiu a preluat funcția de CEO, deținută până acum de Gheorghe Răcaru. În vârstă de 70 de ani, acesta a decis să se retragă din funcția executivă după 48 de ani dedicați aviației. Gheorghe Răcaru a fost director general al Blue Air încă din prima zi a companiei (13 decembrie 2004), și și-a menținut funcția până acum, cu o scurtă pauză în perioada 2009-2013.

 

“Să fiu în fruntea Blue Air a fost pasiunea și o parte a identității mele timp de foarte mulți ani. A fost un privilegiu să conduc această echipă talentată și sunt mândru că am avut oportunitatea să lucrez cu oamenii talentați pe care Blue Air îi are. Decizia de astăzi vine după câteva luni de reflecție. Atât eu, cât și Marius, împărtășim aceeași viziune în ceea ce privește viitorul companiei și am încredere că Blue Air va continua să prospere și de aici înainte”, a mai precizat Gheorghe Răcaru.

Marius Puiu, noul director general al Blue Air, a precizat că: “este o onoare preluarea acestei funcții și accept cu recunoștință noua responsabilitate. În ultimii ani, am avut ocazia să lucrez alături de domnul Răcaru și sunt pregătit să dau tot ce este mai bun pentru a-i călca pe urme și pentru a conduce compania spre noi orizonturi.”

Marius Puiu, desemnat noul director general al Blue Air, lucrează în aviație din 1986, când a fost angajat la Tarom ca inginer de zbor. Începând cu  anul 1993 s-a dedicat mediului privat, s-a specializat în managementul afacerilor și a condus mai multe companii. În urmă cu zece ani, Marius Puiu s-a alăturat echipei Blue Air ca pilot de Boeing 737, iar din 2013 a devenit unul dintre cei patru acționari ai companiei. În ultimii cinci ani, Marius Puiu a fost  pilot comandant, a devenit instructor de zbor, iar din primăvara acestui an a fost numit Chief Operations Officer, în subordinea căruia s-au aflat diviziile Flight Operations, Ground Operations și Control Center Operations.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *