Mercedes-Benz, parteneriat pentru industria de film documentar

Aristoteles Workshop, singura platformă de training și dezvoltare pentru autorii de film documentar din România, își propune să pună bazele unei noi generații de regizori de film documentar în regiunea Europei Centrale și de Est, iar în acest sens a făcut front comun cu gigantul Mercedes-Benz.

„Mercedes-Benz este un susținător activ al culturii cinematografice din România și, pe lângă parteneriatele tradiționale pe care le avem în acest domeniu, ne face placere să punem bazele unor noi colaborări, cum este cea cu Asociația Aristoteles Workshop. Suntem onorați să oferim suportul logistic pentru realizarea documentarelor acestei ediții și așteptăm cu entuziasm să vedem proiectele finale.”, a declarat Philipp Hagenburger, Managing Director Passenger Cars și CEO Mercedes-Benz România.

În perioada 1 – 31 august 2018, în Țara Hațegului, participanții au avut la dispoziție o serie de autoturisme GLC pentru realizarea filmărilor pe un areal care cuprinde printre altele Deva, Hunedoara și siturile arheologice de la Sarmisegetuza.

Provocarea Aristoteles Workshop pentru 15 tineri realizatori și artiști în filmul documentar din nouă țări a fost de a realiza un scurtmetraj în cinci săptămâni.

Documentarele produse în cadrul Aristoteles Workshop au primit numeroase distincții la renumite festivaluri de film, precum Festivalul de Film Internațional de la Locarno, Cannes, Sarajevo sau Trieste.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *