Momondo.ro: Job-urile care îți permit să vizitezi lumea

De regulă, tocmai job-ul ne împiedică să ieșim în lume, să vizităm locuri noi și inedite, dar sunt și câteva locuri de muncă ideale pentru cei vor să vadă lumea. Specialiștii momondo.ro au făcut o listă cu 13 astfel de job-uri:

1. Ghid turistic

Dacă te fascinează un colț de lume și vrei să-i descoperi poveștile, n-ar trebui să-ți ia mai mult de câteva săptămâni să îl înveți ca în palmă, ca apoi să aduni în jurul tău călători la fel de curioși cărora să le împărtășești din istoria locului.

2. Profesor de limbi străine

Un certificat recunoscut de profesor de engleză sau studiile superioare în domeniu îți sporesc șansele de a-ți găsi un job, însă lucrurile nu sunt bătute în cuie nici aici. Există aplicații online pentru a preda o limbă străină. NiceTalk Tutor și Boxfish sunt exemple de companii din China ale căror aplicații permit studenților să contacteze vorbitori de engleză (sau alte limbi străine) pentru a practica prin conversații.

3. Într-un bar / restaurant

Poate ai lucrat deja în baruri și restaurante cu ani în urmă sau ți-ai dorit dintotdeauna să-ți iasă din mâini un cocktail à la carte. Mai mult decât atât, este o ocazie excelentă de a lua contact cu oameni noi, într-o altă țară, vorbind o altă limbă și, până la urmă, de a te cunoaște pe tine dintr-o perspectivă nouă.

4. Traducător

Dacă stăpânești o limbă străină și, totodată, ai o pasiune pentru cuvinte, începând cu cele din limba română, poți porni prin a traduce dintr-o altă limbă în cea maternă. Există companii internaționale care își croiesc drum pe piața din România și care au nevoie de o persoană de la fața locului care a deprins meșteșugul exprimării în scris.

5. Content Writer

Dacă te numeri printre cei care scriau compunerile colegilor la școală sau printre cei care își iau mai mereu cu ei câte o carte de citit, probabil găsești o plăcere aparte în a lăsa degetele să ghideze cuvinte pe foaie sau pe tastatură.

6. Profesor de dans, yoga sau instructor de fitness

Poate nu te-ai gândit încă la faptul că poți să împarți lumii experiența ta săptămânală de la sala de sport, însă dacă ești pasionat de antrenamentul pe care îl urmezi deja, cel mai probabil ești pregătit să începi formarea ca trainer.

7. Programator

Dacă ești deja împrietenit cu codurile și site-urile online, știi că se creează în jur de 150.000 de noi website-uri în fiecare zi și că specialiștii în domeniu sunt la mare căutare. Aproape orice business este prezent în online și, cum limita online-ului e cerul, poți căuta oportunități de lucru în afara imediatei tale vecinătăți, având mai întâi un portofoliu pus la punct.

8. Web designer

Nu o să fii nici pe departe primul călător care își câștigă pâinea din design grafic. Ai nevoie, implicit, de un laptop la îndemână, de simț estetic și câteva săptămâni / luni de specializare urmărind, de exemplu, tutoriale și învățând să mânuiești programe precum Photoshop sau Illustrator. Vei avea nevoie să poți să jonglezi cu termeni precum CSS, layere și HTML și, totodată, să te pricepi la coding și la cele necesare pentru buna funcționare a unui website.

9. Pe un vas de croazieră

Deși, în general, munca pe un vas de croazieră nu este ușoară și nopțile nu se încheie prea devreme, există satisfacții pe măsură. Dacă nu știi ce ai putea face la bordul unei nave, gândește-te la următoarele: traducător, bucătar, animator, instructor de dans / de fitness, babysitter, steward, recepționist în spațiul pentru spa, chelner, maseur, barman.

10. Fotograf de călătorii

Dacă ai studiat sau ești pasionat de fotografie și, totodată, curiozitatea îți dă târcoale la fiecare pas, pornește la drum cu un portofoliu personal. Încearcă apoi să găsești clienți, de exemplu organizațiile, companiile, agențiile de turism, precum și revistele de travel. A doua opțiune ar fi să pui la vânzare fotografiile tale pe platforme digitale; nu sunt puțini cei care plătesc pentru fotografii bune.

11. Artizan

Te-ai gândit vreodată că înclinația ta pentru crearea de obiecte handmade, precum bijuterii, accesorii, produse din piele sau alte materiale poate fi prezentată în piețele marilor orașe, sub ochii mai multor călători?

12. Însoțitor de zbor

Aproape în fiecare zi ești într-un alt colț de lume; în fiecare dimineață, luând micul dejun într-o altă metropolă; la fiecare program de muncă, alte fețe, alte culturi. Toate acestea, în timp ce arăți splendid în uniformă.

13. Asistent virtual

Dacă ești, mai degrabă, toată ziua cu ochii în ecranul de laptop, dacă te-a prins și te interesează tot ce înseamnă social media, design, creare de conținut, marketing digital, probabil te gândești deseori la a-ți lua laptopul la sub braț și a te muta de pe scaunul din birou într-un hamac. Cu atât mai mult, dacă hamacul sau colțul de cafenea în care vrei să îți continui munca în online ți-l imaginezi într-un alt oraș, într-o altă cultură, nu ești departe de tărâmul posibilităților. Poți începe să lucrezi ca freelancer, găsind oamenii care au nevoie de abilitățile tale și care sunt dispuși să te plătească din orice colț de lume te-ai afla.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *