Întâlnirea campionilor, pe terenul de baschet

Atleta Doina Melinte, judoka Alina Dumitru și canotoarea Viorica Susanu Chermes au jucat baschet alături de campionii Special Olympics Mădălina, Alexandru, Florin, Mohamad și Stelian, pentru a transmite un mesaj despre cât de importantă este incluziunea persoanelor cu dizabilități intelectuale.

La finalul meciului, sportivele le-au transmis mesaje campionilor Special Olympics:

„La Special Olympics am întâlnit niște sportivi deosebiți: curajoși, inimoși, cu o veselie molipsitoare. Ați reușit să ne impresionați până la lacrimi și să ne arătați că în viață putem să ne depășim oricând limitele. Am avut foarte multe lucruri de învățat de la voi. Vă iubim și vă îmbrățișăm cu mare drag!”Viorica Susanu Chermes.

„Vă doresc să aveți ambiție, dorință de a învinge și să vă întoarceți cu cât mai multe medalii de la Jocurile Mondiale Special Olympics de anul viitor de la Abu Dhabi.”Alina Dumitru.

„Am fost impresionată de spectacolul oferit astăzi de sportivii Special Olympics. Vă doresc sănătate și încredere! Vă mulțumesc pentru tot ceea ce faceți și suntem alături de voi!”Doina Melinte.

Totodată, în aceeași zi au fost aniversați 50 de ani de Special Olympics, iar evenimentul a fost marcat și printr-un lanț uman al incluziunii la sediul Comitetului Olimpic și Sportiv Român (COSR), dar și prin iluminarea în roșu, culoarea incluziunii, a Arcului de Triumf*, a sediului COSR, a Muzeului Național de Artă al României și a Palatului Suțu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *