România va găzdui cel mai mare eveniment de civic tech

Code for Romania va găzdui prima reuniune mondială a specialiștilor în design și tehnologie dedicată proiectelor de interes civic. Astfel, centrul lumii civic tech va fi, pentru cinci zile, la Summit-ul Global ”The Heroes of Tech” ce se va desfășura între 8 și 12 octombrie 2018. Aici vor participa reprezentanți din peste 20 de țări de pe toate continentele.

”Faptul că organizăm primul Summit Global Code 4 All în România este o recunoaștere uriașă a rolului nostru în domeniul civic tech, în condițiile în care astfel de proiecte valorează zeci de milioane de dolari la nivel global. Mii de profesioniști din domenii precum dezvoltare, IT, comunicare, design, cercetare și project management au investit în mod constant timpul și abilitățile lor pentru a produce schimbări esențiale în comunitățile din care fac parte. Summitul global Code for All: The Heroes of Tech este evenimentul la care trebuie să participe în acastă toamnă fiecare organizație care vrea să contribuie la o societate mai bună”, spune Bogdan Ivănel, CEO Code for Romania.

Summit-ul își propune să traseze strategiile de dezvoltare în domeniu pentru următorii ani, având un focus practic, aplicat, de aceea agenda include sesiuni de prezentări și paneluri de discuții, workshop-uri și grupuri de lucru, dar și evenimente speciale conexe, totul într-un format interactiv care să stimuleze transferul de cunoștințe între țările participante și care să genereze soluții concrete de contribuție la o societate mai bună.

Programul Summit-ului este următorul:

  • 08.10.2018 – The Power and Impact of Civic Tech
  • 09.10.2018 – Scaling Civic Tech
  • 10.10.2018 – Civic Tech & the Wider Context
  • 11.10.2018 – Sustainable Civic Tech
  • 12.10.2018 – Code for All – Moving Forward

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *