GiftShare: Mulți români vor bani de ziua lor, nu cadouri

Trebuie să recunoaștem că nu de puține ori am fost în situația în care a trebuit să schițăm o ușoară bucurie atunci când de ziua noastră am primit cadouri care nu ne-au plăcut deloc. Mai nou, oamenii primesc de ziua lor in special plicuri cu bani, ca să-și cumpere mai apoi ce își doresc, deși simbolistica unui cadou dispare complet în acest fel. Totuși, asta e realitatea, iar cifrele specialiștilor de la GiftShare confirmă: aproape un sfert dintre români preferă să primească bani de ziua lor pentru a-și alege singuri cadoul.

“Pornind de la această idee și de la dorința de a diminua riscul cadourilor nedorite sau inutile, am lansat GiftShare (www.giftshare.ro), o platformă online care oferă posibilitatea de a primi și a dărui cadoul perfect de fiecare dată, fie că este vorba de produse, servicii sau chiar diverse experiențe”, spune Adina Carapencea, co-fondator GiftShare.

15% dintre participanții la studiul GiftShare spun că adeseori cadourile primite sunt practice, dar impersonale și, prin urmare, rareori utile. Principalul motiv, cred 47,7% dintre respondenți, este faptul că persoanele care dăruiesc cadouri fac alegeri fără să fie interesați de ceea ce-și doresc cei cărora le vor oferi. Aproape o treime (32,8%) afirmă că deși își doresc un cadou anume, le este greu să le spună direct celor din familie sau prietenilor, mai ales că intervine și teama că bugetul ar putea fi mai mare decât ceea ce și-au propus cei dragi să cheltuiască pentru cadou.

Cât privește valoarea pe care o au, în medie, cadourile primite de respondenții sondajului GiftShare, 38% apreciază că fiecare dar costă sub 100 de lei, iar 47% cred că fiecare cadou costă între 100 și 250 de lei. Mai puțin de 1% dintre participanții la studiu declară că primesc cadouri cu valoare de peste 1.000 de lei, fiind vorba, de regulă, despre un dar primit din partea unui grup. În plus, întrebați cât consideră că ar trebui să cheltuiască cineva pentru cadoul pe care îl oferă cu prilejul unui moment special, cei mai mulți (61%) au răspuns “fiecare cât poate, gestul contează.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *