Care sunt orașele înscrise pentru „Capitala Tineretului din România“

Patru orașe au intrat în cursa pentru titlul „Capitala Tineretului din România”, ediția 2019-2020, cea de-a patra a programului. Acestea sunt Bistrița, Brașov, Iași și Roman. Orașul care va câștiga titlul va primi un premiu de 50.000 de euro oferit de Banca Comercială Română, co-inițiator al programului. Banii vor putea fi folosiți pentru finanțarea proiectelor propuse în cadrul programului.

„Cu această nouă listă de candidați, programul nostru a intrat într-o interacțiune directă deja cu 14 orașe din țară. Aș dori să marcăm importanța faptului că în acest an nu numai reședințe de județ au decis să aplice și implicit să-și crească eforturile de investiții în tineri. Este o provocare și pentru noi să dezvoltăm cât mai multe instrumente și inițiative de sprijin pentru orașele românești, pe lângă titlu în sine, pentru că tot mai multe orașe vor realiza că singura cale de dezvoltare pe termen lung este prin participarea activă a tinerilor”, a declarat András Farkas – Grupul PONT, secretar general al Guvernanței pentru Capitala Tineretului din România.

Cele patru orașe înscrise în competiție își propun ca prin proiectele lor să implice tinerii în activități prin care să contribuie la dezvoltarea comunității locale și, în special, să dezvolte modul în care autoritățile locale colaborează cu organizațiile neguvernamentale de tineret și cu mediul privat.

Proiectele vor fi analizate de un juriu format din reprezentanți ai sectorului neguvernamental, ai mediului privat, ai instituțiilor publice și ai organizațiilor de tineret ale partidelor politice parlamentare. Orașul câștigător va fi anunțat pe data de 3 noiembrie și va prelua oficial titlul pe data de 2 mai 2019.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *