Penny Market colectează dozele din aluminiu în magazinele din Brașov

Can Pack Recycling, Asociația Alucro şi Penny Market și-au propus ca până în luna octombrie să desfășoare un proiect pilot pentru colectarea dozelor din aluminiu în cinci magazine Pennz Market din Brașov. Dozele adunate vor fi duse la un centru de colectare din București unde vor fi sortate și pregătite pentur a fi trimise la fabricile de reciclare din Europa.

Apoi, dozele trimise se vor întoarce sub formă de tablă din aluminiu din care se vor face noi doze, la Can Pack Romania, singura astfel de fabrică din țara noastră.

„Suntem încântaţi să adăugăm pe lista proiectelor noastre sustenabile şi campania „Grijă de România – Reciclează şi tu dozele din aluminiu”. Obiectivul nostru este acela de a crește un model de business prietenos cu mediul înconjurător, aşadar cunoaştem importanţa reciclării dozelor din aluminiu. Am început în judeţul Braşov, însă ne dorim să extindem acest proiect în toate celelalte oraşe unde suntem prezenţi cu un magazin Penny Market”, a spus Daniel Gross, Director General REWE Romania | Penny Market.

Brașovenii care vor preda dozele din aluminiu vor putea participa la concursuri pe toată perioada campaniei. Odată ce vor introduce dozele în aparate speciale, vor putea alege între a primi voucher, premiu instant, bilet pentru tombolă sau să facă o donație pentru programul european Every Can Counts.

Premiile instant constau într-un bax de 6 doze de bere, suc sau energizant, care se acordă în baza voucherului, dacă acesta este câştigător. Premiile lunare constau în aparate electrice şi electrocasnice şi se acordă după extragerea lunară la care participă toate biletele eliberate de aparat la opțiunea bilet de tombolă în luna anterioară extragerii. Extragerile au loc în data de 16 ale lunii următoare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *