Ce fel de ceasuri de mână preferă românii pe timpul verii

În funcție de anotimp, românii sunt foarte atenți și la accesoriile pe care le poartă, în special ceasurile de mână. Iar pentru că vara suntem mult mai activi decât în restul anului, avem nevoie de ceasuri care să facă față distracțiilor prelungite. Potrivit specialiștilor WatchShop.ro, ceasurile casual-sport, pentru înot, activități outdoor și cele rezistente la șocuri sunt cele mai căutate de români pe timpul verii.

„Ceasurile au început să fie, din ce în ce mai mult, o exprimare a propriei personalități, a stilului de viață, a dispoziției. În acest context, în sezonul estival, produsele achiziționate sunt cele care transmit ideea de vară, de vacanță, de relaxare. De asemenea, activitățile desfășurate vara sunt un argument important pentru alegerea ceasului potrivit. De exemplu, cei care vor dori să urce pe munte, vor cumpăra un ceas cu busolă, care indică temperatura, presiunea atmosferică sau are alte funcții din aceeași gamă”, spune Dragoș Diaconu, CEO WatchShop.ro.

Prețul unui ceas care să bifeze toate aceste cerințe pornește de la 150 de lei și urcă la câteva mii, în funcție de preferințe. Însă, datele WatchShop.ro arată că, în medie, bugetul pentru un ceas de vară este undeva la 500 de lei.

În această perioadă, cel mai bine vândute branduri sunt Casio, Citizen, Tissot, Sekonda și Accurist, iar în funcție de activitățile pe care le desfășoară, clienții trebuie să fie atenți la câteva caracteristici:

Rezistența la apă – pentru a putea fi purtat la practicarea sporturilor acvatice, înot, ceasul ar trebui să reziste la o presiune de cel puțin 10 atmosfere;

Rezistența la șocuri– indiferent dacă va fi folosit în drumeții montane sau pe plajă;

Cronometru sau cronograf – dacă ceasul este purtat în timpul activităților sportive;

Iluminare – pentru a putea fi utilizat pe timpul nopții;

GPS / Busolă – un model cu aceste funcții este ideal pentru participanții la concursuri sportive;

Funcția de monitorizare a pulsului/ pedometru – permite monitorizarea evoluției formei fizice a utilizatorului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *