Angajatii TELUS International au voluntariat pentru construirea centrului comunitar Buftea

Telus_HabitatPentru cel de-al 6-lea an consecutiv, 250 de membri ai echipei TELUS International s-au reunit in cel mai mare eveniment de voluntariat al companiei, TELUS Days Of Giving. Impreuna cu Habitat for Humanity au ajutat la construirea centrului comunitar Buftea care va oferi zilnic, pentru 50 de elevi, ateliere extrascolare, mancare si suport psihologic si activitati educationale pentru inca 150 de copii in fiecare an.

Acesti 200 de elevi se afla in situatia de risc de abandon scolar din cauza problemelor sociale si economice care le afecteaza familiile: venituri foarte mici, parinti abuzivi sau alcoolici sau parinti care au emigrat si care si-au lasat copiii in grija rudelor.

JeffPuritt - Telus InternationalAbordarea noastra fata de voluntariat este o parte esentiala a culturiii noastre de companie si este impartasita de cei peste 30.000 de membri ai echipei TELUS International. Impreuna cu partenerii nostri de la Habitat for Humanity ne-am luat angajamentul sa oferim din timpul, talentele si resursele noastre aici, in Bucuresti, pentru a crea schimbari consistente in comunitatile in care ne desfasuram activitatea’’, a declarat Jeffrey Puritt, Presedinte si CEO al TELUS International.   

Prin donatia de 80.000 de euro care include 40.000 euro pentru materialele de constructie folosite la ridicarea centrului, TELUS International isi propune sa faciliteze accesul la educatie si asistenta sociala, ajutand astfel la prevenirea abandonului scolar si imbunatatirea perfomantei educationale.

roberto_patrascoiu - habitatLa Habitat for Humanity, credem puternic ca investitia in educatie, inseamna investitie in viitor. Fiecare persoana care se voluntariaza contribuie prin a face cunoscuta cauza copiilor vulnerabili care au nevoie de stabilitate si siguranta pentru a-si construi un viitor decent.Suntem mandri sa fim pentru prima data parteneri cu TELUS International si sa contribuim impreuna la ajutarea comunitatii din Buftea. In iunie anul acesta, 250 de voluntari ne vor ajuta sa construim un nou centru comunitar care va servi ca spatiu de invatare pentru copiii provenind in familii cu venituri mici’’, a declarat Robert Patrascoiu, National Director Habitat for Humanity Romania.

Dupa finalizarea procesului de constructie, centrul va fi administrat de Asociatia Hercules care se ocupa cu succes de un centru similar in localitatea Costesti, judetul Arges.

Eforturile in domeniul responsabilitatii sociale sunt completate prin Fundația TELUS International Romania Community Board, lansata în septembrie 2016, care distribuie anual 100.000 de dolari organizațiilor non-profit din Romania. In 2017, 18 ONG-uri au primit finantare. Pentru mai multe informatii puteti vizita: https://community.telus.com/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *