Brașovul este cel mai asigurat municipiu din România

Municipiul din inima țării a urcat la finalul lunii aprilie pe primul loc în topul celor mai asigurate municipii din România, cu un grad de acoperire prin asigurarea obligatorie de 50%. Față de aceeași perioadă a anului trecut, creșterea este de 10 procente, astfel că, în acest moment, 60.800 de locuințe din oraș sunt asigurate prin polița obligatorie PAD.

Având în vedere că scopul acestui tip de asigurare este de a-i proteja pe cetățeni împotriva unor dezastre naturale, acest sistem are o utilitate incontestabilă, mai ales prin prisma faptului că, în România, ne-am confruntat cu astfel de situații. Chiar dacă Brașovul a fost ocolit de astfel de dezastre, asta nu înseamnă că nu trebuie să prevenim posibilele situații neplăcute. Consider că actualul nivel de acoperire prin asigurare PAD dovedește o conștientizare mai mare a cetățenilor acestui oraș cu privire la faptul că aceste asigurări sunt încheiate în interesul lor și nu al altcuiva”, a declarat primarul Brașovului, George Scripcaru, într-o scrisoare adresată PAID.

Faptul că municipiul Brașov a ajuns pe primul loc la acest capitol se datorează și implicării autorităților locale care au informat cetățenii cu privire la importanța asigurării obligatorii a locuinței prin intermediul mass media, dar și a peste 100 de mii de înștiințări trimise oamenilor.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *