Elevii de liceu inovează industria jocurilor video

Industria jocurilor video este într-o continuă schimbare, iar asta e cu siguranță un lucru bun. Iar marile companii și-au dat seama că forțele proaspete pot veni cu cele mai bune idei. Drept urmare, competiția Gamecelerator 5.0, implementată de Junior Achievement România în parteneriat cu Ubisoft România, a adus laolaltă peste 270 de elevi de liceu din București și Pitești care au format echipe pentru a învăța cum își pot transforma pasiunea pentru jocuri într-o carieră bănoasă.

Elevii au lucrat alături de profesioniști din domeniile gaming și IT, reprezentanți ai gigantului Ubisoft, iar la final, cele 10 echipe finaliste și-au prezentat jocurile care au ocupat podiumul. Primul loc le-a revenit unor liceeni care au prezentat jocul „TARO & FERDY: ON THE FLY”, un platformer de aventură făcut în Unity 3D cu limbajul C#, în care prietenia, spiritul de expediție și inteligența intuitivă sunt necesare pentru a avansa în nivele.

„Cred că am avut de învățat și eu de la ei în egală măsură, am văzut ce înseamnă cu adevărat să fii un tânăr cu un viitor ambițios în față, mi-au revigorat speranța în generația lor și mi-au arătat cum întâmpină, discută și depășesc probleme colective la o vârstă atât de fragedă. Un exemplu perfect de drum inițiatic spre o maturitate sănătoasă cu valori și ambiții reale!” a spus Alexandru Stoicescu, Ubisoft România, mentor

Pentru creația lor, elevii au primit un stagiu de internship de 3 săptămâni în cadrul companiei Ubisoft România.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *