Vacanță cu familia | Recomandările Momondo.ro

Minivacanța de Rusalii și cea de 1 iunie a fost un prilej numai bun pentru români să ia o pauză de la viața cotidiană și să viziteze locuri noi. Mulți au căutat destinații din afara granițelor țării noastre, însă nu foarte îndepărtate. În multe cazuri, oamenii au călătorit alături de familie.

Iar pentru că vacanța de vară bate la ușă, specialiștii momondo.ro au făcut o listă cu câteva sfaturi de călătorie pentru părinți.

„Având în vedere faptul că există, în medie, 192 de locuri în avion, aproximativ 42 vor fi ocupate de călătorii tineri. Atunci când rezervi un zbor pentru copil, asigură-te că specifici vârsta lui corectă în căutări pentru că influențează prețul final al biletului. Copiii cu vârsta sub 2 ani călătoresc gratuit și fără un loc separat, ceea ce se aplică la majoritatea companiilor aeriene. Indiferent dacă ai trecut prin această experiență sau ești la prima călătorie cu un copil, să călătoriți în străinătate împreună poate fi de fiecare dată o provocare, motiv pentru care am pregătit câteva recomandări care să vină în ajutorul celor care plănuiesc o astfel de vacanță,  a declarat Mircea Giurcă, reprezentantul momondo în România.

Așadar, iată cele șapte recomandări esențiale, înainte de a porni la drum alături de cei mici:

1.       Rezervă cazarea înțelept

Oricâte avantaje ar avea un hotel, o alegere bună este închirierea unei case de vacanță sau a unui apartament în regim hotelier unde poți să gătești, un lucru folositor pentru tine și copilul tău dacă aveți un anumit tip de dietă.

2.   Orientează-te la cele mai bune zboruri și locuri din avion

Zborurile de seară pot fi mai scumpe, dar dacă dorești să îți fie ușor, un copil care doarme este o fericire pentru toți. Cât despre poziționare, locurile din spate nu sunt atât de ocupate, iar toaleta avionului e mai aproape. În plus, ca să obții cele mai bune oferte pentru zboruri rezervă biletele de avion cu 60 de zile înainte de data plecării.

3.       Informează-te despre locurile în care mergi

Multe aeroporturi permit să treci de serviciile de securitate cu mâncare pentru copil și lapte în recipiente mai mari de 100 ml. Verifică înainte regulile aeroportului prin care urmează să călătorești. Totodată, informează-te dacă e nevoie de o viză pentru cel mic, află care sunt vaccinurile necesare atât pentru el, cât și pentru tine sau dacă trebuie să iei cu tine anumite medicamente.

4.       Împachetează esențialul

Printre lucrurile necesare în călătoria cu cei mici se numără șervețele, suzete, pamperși, gustări, haine de schimb, pungi de plastic, căști pentru urechi, jucării, baterii în plus sau încărcătoare. Totuși, ia puține bagaje, amintește-ți că poți cumpăra aproape orice la destinație. Un cărucior ușor este o variantă bună. Cu el poți călători peste tot și îl poți folosi drept pat temporar pentru somnul de după-amiază.

5.       Asigură-te că ai destul timp la dispoziție

Încearcă să minimizezi timpul petrecut la cozi atunci când ești în aeroport. Cel mai ușor lucru pe care îl poți face este check-in-ul online, apoi îți rămâne să treci pe la ghișeul unde lași bagajul de cală și mai departe către punctul de securitate. Deși îți dorești să stai cât mai puțin timp la cozi, totuși nu vrei să fii pe fugă. Pleacă de acasă cu niște ore în plus față de cele necesare.

6.       Obișnuiți-vă cu ideea de a călători cu avionul

Aeroporturile sunt mari și pline de forfotă, iar copilul tău poate să fie sensibil la asta din prima. Dacă îl obișnuiești cu acest cadru sunt mai multe șanse să fie mai bine în timpul călătoriei. Dacă copilul nu a mai zburat sau nu a călătorit prea mult, explică-i despre ce este vorba. Spune-i ce o să se întâmple și când o să se întâmple, de exemplu când trebuie să-și pună centura de siguranță și de ce.

7. Păstrează-ți calmul și vezi partea bună a lucrurilor

Poate că vor fi momente în care copilul își va schimba brusc comportamentul în funcție de anumite situații sau zone, dar țineți minte că e oricum ar fi, sunteți în vacanță, o experiență care va trece cât ai clipi, dar pe care vreți să vi-o amintiți cu plăcere

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *