A început a doua serie de înscrieri la școala gratuită de programare

Dacă aveți între 16 și 35 de ani și sunteți pasionați de informatică și alte ramuri tehnice, puteți prinde unul dintre cele peste 500 de locuri disponibile anul acesta la școala gratuită de programare ACADEMY+PLUS, de patru ori mai multe decât anul trecut. Absolvenții cursurilor pot ajunge la un nivel de pregătire de specialist IT junior după 6-9 luni de școlarizare intensivă și se pot angaja în companiile partenere.

Odată cu deschiderea școlii din București, am observat un interes care ne-a depășit așteptările, atât din partea potențialilor cursanți, care s-au înscris în număr foarte mare anul trecut, cât și a companiilor care se confruntă cu un deficit de personal specializat, lucru ce le îngreunează inclusiv ritmul de dezvoltare pe care și-l doresc. Venim în sprijinul ambelor categorii, suplimentând numărul de locuri disponibile, până la 500, pentru anul școlar 2018-2019 și căutăm cursanți responsabili, care să își asume parcurgerea modulelor obligatorii în vederea absolvirii. Doar așa, viitorii angajați se vor putea alinia unor standarde de calitate potrivite cu cerințele din industria IT. În momentul de față, cererea fiind atât de mare, specialiștii IT bine pregătiți sunt foarte căutați pe piața forței de muncă. Însă, uneori, din cauza lipsei de personal, unele companii sunt nevoite să recruteze cursanți aflați încă în formare, lucru care are un impact asupra întregului ecosistem. Din aceste motive, suplimentăm numărul de locuri disponibile și sperăm că și companiile se vor implica alături de noi în aceste demersuri, susținându-ne inițiativa”, spune Daniela Buşcan, Program Director în cadrul ACADEMY+PLUS.

Pentru a ocupa unul dintre cele peste 500 de locuri gratuite, disponibile în București, candidatul trebuie să treacă prin trei etape – teste de memorie și logică, o întâlnire cu un reprezentant al școlii și un examen final după o etapă practică de 28 de zile.

„Deși am absolvit Facultatea de Aeronave, nu am lucrat niciodată în domeniu – acum sunt account manager la o companie care închiriază cărți angajaților din corporații. La ACADEMY+PLUS trebuie să te ții de treabă, să fii construit să muncești mai mult, iar modul de învățare de aici este genial, pentru că nu ți se dă mură-n gură. Cel mai bine simt că învăț cu și de la colegi. Căutând și întrebând, îți rămân mai bine informațiile în minte. Mai departe, în planul meu de carieră, am în vedere să mă focusez pe programare și, în calitate de cursant ACADEMY+PLUS, am primit deja oferte de job”, spune Roxana Moldovan, cursant ACADEMY+PLUS București.

Școala gratuită de programare ACADEMY+PLUS funcționează din anul 2014, prima filială deschisă fiind cea de la Cluj-Napoca. Cursanții au oportunitatea să învețe programare într-un proces educațional bazat pe practică și adaptat la nevoile reale din piața muncii. Astfel, au de câștigat și companiile din industria IT, care pot angaja imediat oameni specializați.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *