StartUp Nation: 1.700 de prefinanţări, aprobate de BCR

Programul StartUp Nation, vital pentru dezvoltarea mediului şi culturii antreprenoriale din România, are parte de susţinere uriaşă din partea BCR care a aprobat 1.700 de credite de prefinanţare, dintre care în jur de 1.400 au fost acceptate de Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii. Deja, peste 1.000 de antreprenori au încasat banii necesari pentru a-şi dezvolta afacerile, bazate cu precădere pe IT, producţie şi industrii creative.

Spiritul antreprenorial este în plină efervescență în România, lucru confirmat și de interesul mare față de programul StartUp Nation. L-am observat cu precădere în ultimul an, dar îl simțim tot mai pregnant în rândul clienților noștri. Tocmai această efervescență ne-a determinat să ne arătăm disponibilitatea pentru a susține în continuare programul StartUp Nation. Credem că e nevoie, mai departe, de astfel de proiecte structurale pentru dezvoltarea mediului și culturii antreprenoriale în România”, a declarat Lucian Mâțu, Director Executiv Produse și Segmente Micro.

Chiar dacă aţi aplicat pentru StartUp Nation, dar aţi fost respinşi, nu trebuie să renunţaţi la visul de a deţine propria afacere. În continuare, pachetul de cont curent pentru programul guvernamental este disponibil în sucursale BCR.

Totodată, banca le pune la dispoziţie noilor antreprenori nu doar bani, ci şi un pachet de educaţie financiară care să îi ajute să înţeleagă paşii ce trebuie urmaţi când pornesc o afacere. Acesta include şi cursuri speciale pentru a-i familiariza cu noțiuni contabile elementare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *