Prima medalie pentru triatlonul românesc la o Cupă Continentală

Antoanela Manac a reuşit performanţa de a câştiga medalia de bronz la Cupa Continentală Yasmine Hammamet ATU African Cup şi ocupă acum locul 5 în clasamentul general european Under 23. Astfel, sportiva noastră reuşeşte să acumuleze experiența și punctele necesar calificării în premieră națională la startul unei Olimpiade, cea din Tokyo 2020. Acesta este, de altfel, şi ţinta Federației Române de Triatlon – să ducă, în premieră națională, un sportiv la startul următoarei Olimpiade.

În doar un an, Antoanela Manac a reuşit să urce de pe poziția 353 pe locul 150 general la nivel mondial și locul 65 în Europa. Ea a fost aleasă în echipa ASICS World Triathlon Team, formată din șase sportivi proveniţi de la federații naționale în dezvoltare, printre care și România, cu şanse reale de calificare pentru Tokyo 2020. Sportiva româncă a terminat pe locul 32 din 58, obținând puncte importante atât în clasamentul ITU World Ranking cât și în Olympic Qualification Ranking.

La prima competiție din 2018, Cupa Europeană de Triatlon Gran Canaria, Antoanela s-a clasat pe locul 21, iar apoi a ocupat locul 15 la Cupa Europeană de Triatlon Melilla. Următoarele două competiţii la care va participa sportiva sunt Cupa Europeană de la Dnipropetrovsk (2 iunie) și Cupa Mondială de la Antwerpen (17 iunie).

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.