Elevator Ventures – investiţii în startup-urile „mature“

Raiffeisen Bank International pune la bătaie 25 de milioane de euro pentru investiţii directe în fintech-uri later-stage, co-investiţii împreună cu parteneri şi investiţii în fonduri VC, prin intermediul unei companii de tip corporate venture capital, numită Elevator Ventures. Este vorba despre acele companii aflate încă la început de drum, construite în jurul unor tehnologii în sectorul financiar, care au deja pe piaţă propriile produse şi servicii.

“Elevator Ventures este următorul pas în strategia de inovaţie a grupului. O folosim pentru a parcurge paşii necesari în a deveni cei care susţin modelele de business inovatoare şi cele mai noi tehnologii”, spune Johann Strobl, CEO al RBI.

“În Austria există, în acest moment, o lipsă de creştere a capitalului pentru investiţii în startup-urile care se află deja într-un stadiu mai avansat de dezvoltare, au obţinut experienţa iniţială din piaţă şi au acum nevoie de capital pentru a continua să evolueze cu succes. Tocmai aici intervenim noi”, a declarat Hannes Cizek, Head of Group Digital Banking la RBI (foto).

“Elevator Lab” a fost cel mai mare accelerator de fintech-uri din Europa Centrală şi de Est, iar succesul acestui program a pavat drumul către investiţii active în acest segment, prin Elevator Ventures.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *