7.000 € pentru crearea noului trofeu al Premiilor Constantin Brâncoveanu

Gala Constantin Brâncoveanu este un eveniment organizat în fiecare an de Fundaţia Alexandrion pentru a răsplăti munca și dedicarea oamenilor de cultură din România. Anul acesta, peste 20 de artişti s-au înscris într-o competiţie a cărui scop este crearea unui nou trofeu, iar cel care reuşeşte să surprindă în lucrarea sa esenţa şi valorile Voievodului Constantin Brâncoveanu va câştiga 7.000 de euro.

Juriul concursului va fi format din istorici, artişti şi critici de artă.

Startul acestui concurs a fost dat de Fundaţia Alexandrion pe 13 martie, iar până pe 1 iunie, artiştii, sculptorii şi arhitecţii care se înscriu au ocazia să-şi lege numele de Premiile Constantin Brâncoveanu, dacă vor reuşi să dea o nouă imagine trofeului.

”Fundația Alexandrion recompensează, an de an, valorile culturii române, figuri emblematice și vizionare ale spațiului cultural autohton, care prin talent și dedicare înfrumusețează și înnobilează societatea în care trăim. Ne dorim ca noul trofeu Constantin Brâncoveanu să însumeze valorile spirituale ale României și să se dovedească o sursă de inspirație și un reper pentru comunitatea umanistă română. Suntem conștienți că este o misiune dificilă, însă avem încredere în spiritul creator al acestei țări și suntem ferm convinși că cel care va câștiga competiția o va face cu o lucrare de excepție”, a declarat Nawaf Salameh, CEO-ul Alexandrion Group și președinte al Fundației Alexandrion.

Marele câștigător al concursului va fi anunțat în data de 18 iunie 2018, pe site-ul Fundației Alexandrion.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *