Studiu E.ON: Gelozia la români pleacă de la smartphone

Gelozia. Un mare punct negru pe harta fericirii oricărui cuplu. Dar când vine vorba despre gelozia din secolul 21, în special în rândul românilor, datele sunt destul de surprinzătoare. Un studiu făcut de E.ON şi Kantar EMNID în 10 ţări europene a scos la iveală că aproape jumătate din români văd telefonul mobil al persoanei iubite ca pe un mare duşman în relaţie.

45% dintre români sunt de părere că problemele în cuplu pleacă de la faptul că partenerul de viaţă stă prea mult cu ochii în ecranul telefonului şi doar 18% sunt geloşi pe timpul pe care şi-l petrece cu prietenii, cunoştinţele sau chiar în eventuale relaţii din afara cuplului.

În comparaţie cu alte ţări europene, românii conduc la acest capitol, iar pe locul doi vin germanii, care invocă smartphone-ul ca motiv principal de gelozie, dar proporţia este semnificativ mai mică – doar 32%.

Foarte geloşi sunt şi italienii, dar motivele sunt altele. 65% dintre ei spun că dramele în cuplu apar în momentul în care există o a treia persoană în relaţie. Cât despre supărările privind smartphone-ul, doar 16% dintre italieni văd asta ca pe o reală problemă.

O viaţă boemă de cuplu par să aibă cei din ţările nordice. Suedezii, spre exemplu, în proporţie de 73%, trăiesc în armonie şi doar 11% dintre ei sunt preocupaţi de o eventuală relaţie extraconjugală a partenerului. Se mai supără ei ocazional şi pe smartphone-ul celui iubit – 16%.

Studiul făcut de cele două companii au avut în vedere răspunsurile a 10.000 de oameni din Danemarca, Franţa, Germania, Italia, Marea Britanie, Republica Cehă, România, Suedia, Turcia și Ungaria.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *