Platforma de sănătate Wello primeşte finanţare de 1 mil. €

Părinţii ai căror copii au probleme de greutate vor avea din toamnă un ajutor de nădejde, odată cu lansarea aplicaţiei mobile şi a platformei de sănătate Wello, bazată pe un program de inteligenţă artificială. Proiectul aparţine unui start-up din Cluj şi îi va învăţa pe părinţi cum să le asigure copiilor care au între 8 şi 14 ani un stil de viaţă sănătos, bazat pe o alimentaţie corespunzătoare vârstei.

În contexul în care, la nivel european, un copil din trei, cu vârsta între 6 şi 9 ani, este în momentul de faţă supraponderal sau chiar obez. Aşadar, o astfel de soluţie interactivă este extrem de utilă, mai ales în România, care în prezent este pe locul al doilea în Europa în ceea ce priveşte numărul copiilor care au probleme cu greutatea.

 

Wello poate fi soluția care va schimba modul în care familiile înțeleg și se raportează la sănătatea lor, ajutând utilizatorii – părinți și copii – să trăiască o viață mai lungă, mai bună și mai fericită. Platforma Wello, al cărei obiectiv primar este să sprijine copiii supraponderali să slăbească sănătos, va fi motorul digital și sursa validată de informații în nutriție şi stil de viaţă sănătos pentru întreaga familie. Platforma Wello include  o componentă de gamification ce îi va ajuta și îi va ține mereu motivați pe copii și, folosind inteligenţa artificială, va evalua progresul stării de sănătate în cadrul fiecărei familii”, spune Sveatoslav Vizitiu, cofondator Wello.

 

Mai exact, Wello va oferi o sursă completă de informaţii despre alimentaţia copiilor şi crearea unui stil de viaţă sănătos, pentru ca părinţii să poată construi planuri de nutriţie într-un mod distractiv, motivant şi inteligent. Vor avea acces şi la sfaturi de sanătate de la experţi în nutriţie, antrenori de fitness şi medici generalişti, pe baza informaţiilor colectate şi analizate de program. Totodată, părinţii vor primi recomandări bazate pe locaţie privind locurile unde se mănâncă sănătos sau unde pot fi găsiți furnizori de alimente sănătoase.

Valoarea totală a proiectului este de 1 milion de euro, din care peste 650.000 de euro au fost atrași ca finanțare nerambursabilă. Proiectul a fost desemnat câştigător în cadrul Programului Operaţional Competitivitate 2014-2020, cofinanţat din Fondul European de Dezvoltare Regională.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *