Creşteri în linie pentru Gothaer Asigurări Reasigurări

Anul 2017 a marcat o creştere de 21,7% pentru primele brute subscrise, ajungând astfel la 119 milioane de lei. Procentul este semnificativ mai mare decât dinamica pieţei de asigurări generale non-RCA din România, de 8,2%.

Am reușit, pentru al treilea an consecutiv, să performăm în linie cu ce ne-am propus: creştere consolidată pe principalele forme de asigurare şi un rezultat net mai bun decât cel planificat, făcând încă un pas înainte în atingerea pragului de rentabilitate și în a deveni profitabili. În cei 5 ani de când suntem în România, am investit toate eforturile necesare pentru ca Gothaer să crească în ritmul optim care să îi asigure sustenabilitatea într-o piață cu foarte multe schimbări și provocări”, declară Anca Băbăneață, Director General, Gothaer Asigurări Reasigurări.

Totodată, investiţiile făcute în optimizarea proceselor de despăgubire îşi arată eficienţa, întrucât rata de daună brută este sub 40%, iar numărul de reclamații întemeiate este menţinut la 0.

Evoluția business-ului Gothaer în România este pe un trend crescător, lucru care ne bucură și ne arată că planurile noastre sunt durabile şi că toate demersurile şi investiţiile în această companie pe care le-am făcut de-a lungul anilor, de când am decis să intrăm pe piaţa din România, ne vor aduce rezultatele preconizate. Privim cu încredere spre viitor, compania beneficiind de tot sprijinul grupului Gothaer pentru a-şi continua creşterea sănătoasă în piața românească de asigurări. Profesionalismul, flexibilitatea, spiritul inovativ și orientarea centrată pe clienţi sunt elemente esenţiale care definesc brandul Gothaer și misiunea sa în piața locală de asigurări”, a declarat Dr. Christopher Lohmann, CEO-ul Gothaer Allgemeine AG și Președinte al Consiliului de Administrație al companiei Gothaer Asigurări Reasigurări.

Dintre toate liniile de activitate ale companiei, Casco a înregistrat cel mai mare avans, însă, ponderea asigurărilor auto în portofoliul Gothaer este de 40,3%, cu mult sub ponderea pe care asigurările auto o au în piața asigurărilor generale din România, întocmai cum îşi doreşte compania.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *