Fotbal pentru prietenie 2018: Doi copii români merg la Moscova

Victor şi Maria, cei pe care îi vedem în imaginea alăturată, sunt doi copii în vârstă de 12 ani care au ocazia să-şi reprezinte ţara în programul internaţional „Fotbal pentru Prietenie“. Pe data de 8 iunie, ei vor merge la Moscova unde vor participa la activităţile principale ale programului de responsabilitate socială pentru copii.

Victor Stancovici este elev în clasa a VI-a la Colegiul Național „Ion Luca Caragiale” din Ploiești. Iubeşte fotbalul şi se antrenează intens de când era mic. Vrea să ajungă sportiv de performanţă, iar de un an şi jumătate e mai aproape de visul său, de când a ajuns să facă parte din echipa Petrosport Ploieşti. E disciplinat şi perseverent, calităţile unui adevărat campion. „Fotbal pentru Prietenie“ este pentru el o provocare şi un mijloc de a cunoaşte tineri fotbalişti din întreaga lume şi, de ce nu, să pună bazele unor noi prietenii.

„Mă bucur că am șansa de a participa, în calitate de tânăr fotbalist, în acest program internațional și că pot promova valori în care eu cred și care mi-au îndrumat pașii zi de zi. În fotbal, ca de altfel în orice altceva, nu reușești dacă nu respecți anumite reguli și nu crezi în anumite valori. În cadrul acestui proiect, timp de câteva zile vor fi alături de mine tineri fotbaliști din întreaga lume, cu care vreau să vorbesc, să povestesc și cărora vreau să le împărtășesc din propriile experiențe, să promovez valorile în care cred și pe care le respect. Pe toți copiii ne va uni dragostea pentru fotbal, pentru mingea rotundă, și mai ales, pasiunea jocului – lucru care mă încântă nespus de mult și sunt convins că vom putea lega prietenii strânse, indiferent de țara din care provenim! Vom putea demonstra că fotbalul unește culturi diferite, iar spiritul de echipă elimină orice bariere!” spune Victor Stancovici, tânărul fotbalist care reprezintă România în cadrul proiectului Fotbal pentru Prietenie.

Şi Maria Dan, în vârstă de 12 ani, are o misiune specială în cadrul programului internaţional. E pasionată de jurnalism şi aşteaptă cu nerăbdare să reprezinte România în calitate de jurnalist. Ea va fi unul dintre membrii Centrului Internațional de Presă pentru Copii.

„Oportunitatea de a participa la un astfel de program mă face să mă simt mândră, mai ales pentru că am ocazia să-mi reprezint țara în cadrul unui eveniment de talie internațională. Principalele motive pentru care am ales să particip la „Fotbal pentru Prietenie” sunt pasiunea pentru jurnalism, dar și cea pentru fotbal. La Moscova mă aștept să am parte de o experiență de neuitat, alături de toți ceilalți tineri participanți, pe care sunt nerăbdătoare să îi cunosc,” a spus Maria Dan, tânăra „jurnalistă” care reprezintă România în cadrul proiectului Fotbal pentru Prietenie.

„Fotbal pentru Prietenie“ aduce laolaltă tineri din 211 ţări şi regiuni şi este printre cele mai importante programe de responsabilitate socială organizate pentru copiii sportivi. A fost introdus de Gazprom, partener oficial al FIFA și al ediției 2018 a Cupei Mondiale din Rusia. Pe 12 iunie, la Moscova, copiii vor participa la Campionatul Mondial al Echipelor Internaționale Fotbal pentru Prietenie, iar în ziua următoare vor merge la cel de-al Șaselea Forum Internațional Fotbal pentru Prietenie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *