Antreprenorii primesc 1.000 € pentru a iniţia o campanie de crowdfunding

Începând de astăzi şi până pe 14 noiembrie, primele 10 campanii de crowdfunding care își propun să atingă un target financiar de cel puțin 5.000 de euro pe platforma Startarium vor primi un boost de promovare a câte 1.000 de euro. Aşadar, antreprenorii care vor să primească aceşti bani pot crea o schiță de campanie crowdfunding direct pe startarium.ro/crowdfunding, iar apoi vor lucra alături de echipa Startarium pentru a ajunge la o formă potrivită pentru publicare. Ei vor beneficia de mentorat de business, consultanță de marketing și de media.

Am creat Startarium pentru a-i ajuta pe antreprenori să câștige know-how, să își valideze ideile și să obțină finanțare. Platforma de crowdfunding este un instrument important prin care le bifează pe toate trei. Mult mai mult decât un simplu mecanism de finanțare, procesul în sine este unul prin care îți poți testa ideea de business și construi o bază solidă de clienți inițiali, în timp ce îți calibrezi oferta în funcție de feedback-ul primit. Pe Startarium, e un proces susținut la fiecare pas de către mentori și consultanți pasionați, iar beneficiile sale educaționale pe termen lung le pot depăși cu mult pe cele financiare. Îl recomandăm oricărui antreprenor care vrea să înceapă corect o nouă etapă”, a declarat Adina Crețu, Project Manager Startarium.

Platforma Startarium este o inițiativă Impact Hub și ING pentru antreprenorii la început de drum, iar de la lansare, prin secțiunea de crowdfunding au fost derulate 23 de campanii care au atras 1.000 de susținători și finanțări totale ce depășesc 93.000 de euro. Cea mai mare sumă stransă de un singur proiect a fost 30.000 de euro, iar timpul record în care s-a finanțat o campanie a fost de doar 3 zile.

“Campaniile de crowdfunding sunt un test foarte bun pentru orice idee de produs sau de business. Antreprenorii trebuie să țină cont că o campanie care rămâne nefinanțată reprezintă o invalidare a produsului sau serviciului propus, o șansă de luat în calcul chiar înainte de a investi resurse semnificative în dezvoltarea lui. Abordarea din acest an a platformei de crowfunding Startarium aduce o componentă importantă pe care, în febra dezvoltării unui produs cât mai bun, o putem subestima: promovarea. Pentru asta venim în sprijinul celor care vor să înceapă o campanie cu un sprijin financiar semnificativ pentru dezvoltarea și promovarea campaniei”, spune Cătalin Vasile, Head of Advisory Channels Management ING.

Printre cele mai notabile afaceri finanţate prin platforma Startarium se numără biblioteca de materiale Mater, agendele de designer Zuriell sau platforma de consultanță nutrițională NutriStand.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *